Insula din Grecia preferată de Monica Tatoiu: „Plajele sunt imense, nu sunt paranghelii, cum se întâmplă în Thassos”

Insula din Grecia preferată de Monica Tatoiu:
Insula din Grecia preferată de Monica Tatoiu:

Grecia este una dintre destinațiile de vacanță pentru români. Țara deține 1.400 de insule, însă doar 230 sunt locuite. Insula Thassos, supranumită „Insula de Smarald” a Greciei, este pe lista românilor care merg în vacanță în Grecia, poate chiar în topul preferințelor lor. Nu este și cazul Monicăi Tatoiu, care nu mai vrea să audă de Thassos, și recomandă o altă insulă pentru cei care vor să petreacă cu adevărat grecește.

Insula din Grecia preferată de Monica Tatoiu

Monica Tatoiu se numără printre românii care au ales litoralul grecesc pentru concediu. Dar nu optează pentru insula Thassos, una dintre cele mai populare destinații de vacanță printre români.

„Eu nu m-aș duce nici în Thassos. În Thassos se duc unul după altul. Este un banc care circulă: grecii sunt de acord să ne dea insula Thassos, dacă lăsăm celelalte insule în pace”, a declarat Monica Tatoiu.

Monica Tatoiu recomandă celor care doresc să petreacă o vacanță liniștită, departe de tumultul celor mai comerciale destinații grecești, să aleagă insula Naxos. Insula Naxos este situată în sudul Greciei, aproape de Santorini. Insula oferă o experiență unică vizitatorilor care sunt în căutarea unei locații autentice grecești.

„Eu vă dau un pont – cine vrea întradevăr plajă și mâncare grecească bună, se duce în Naxos. Plajele sunt imense, nu sunt paranghelii, cum se întâmplă în Thassos, să auzi manele până dimineața. Deci eu vă recomand Naxos”, susținea Monica Tatoiu, într-o intervenție la RomâniaTV.

Naxos este cea mai mare insulă din grupul de insule numit Ciclade și este o insulă mai mult pentru plajă și relaxare decât pentru cluburi de noapte și distracție.

Majoritatea turiștilor de pe insulă sunt italieni, nemți, francezi sau britanici. Orașul Naxos (Chora) este unul pitoresc, construit în jurul unui vechi castel. Are multe străduțe înguste, câteva trepte și multe alei.

Un milion de turiști români sunt așteptați în acest an în Grecia

Ministrul grec al Turismului, Vasilis Kikilias, a susținut într-o conferință de presă că așteaptă în acest sezon un milion de turiști români în Grecia.

„Turiștii români sunt foarte importanți pentru noi”. (…). ”Grecia va fi anul acesta principala destinaţie a românilor în afara ţării voastre”.

Însă românii care merg în Grecia anul acesta trebuie să știe că și acolo prețurile au suferit modifcări. Conform postărilor pe diferite grupuri dedicate vacanțelor în Grecia, meniurile tavernelor grecești indică prețuri cu 10-15% mai mari față de cele de anul trecut. Cu toate acestea, mai sunt și cazuri în care prețurile au fost menținute, însă au fost micșorate porțiile, au declarat turiștii aflați deja acolo.