06 iun. 2021 | 12:19

Insecta periculoasă care ia cu asalt Europa. Atenție mare în vacanțe, mușcătura e veninoasă VIDEO

News
Insecta periculoasă care ia cu asalt Europa. Atenție mare în vacanțe, mușcătura e veninoasă VIDEO
Alarmă pentru toată lumea! Ce insectă periculoasă ia cu asalt Europa

O insectă extrem de periculoasă poate să distrugă vacanța oricui. Chiar dacă fiecare om încearcă pe cât posibil să se ferească de anumite făpturi bizare atunci când se află în alt loc, nu toată lumea știe cum acționează, de fapt, vietatea cu o mușcătură veninoasă.

Ce făptură bizară ia cu asalt Europa. Atenție, este extrem de periculoasă

În timp ce foarte mulți oameni știu câte ceva despre văduva neagră, specia veninioasă de păianjen ce s-a remarcat prin comportamentul violent pe care îl au femelele față de masculi, mai există o insectă ce provoacă isterie în Europa. Steatoda nobilis, numită și văduva falsă, are o mușcătură veninoasă și atacă atunci când oamenii se așteaptă mai puțin, așa că aceasta poată să distrugă vacanțele.

Acest tip de păianjen este cel mai des întâlnit în zonele urbane din Marea Britanie. Mulți dintre cei ce s-au confruntat cu mușcături au fost atacați în propria casă în momentul în care dormeau, așa că această insectă se prinde de haine și așteaptă un moment prielnic pentru a ataca. Specialiștii din Irlanda deja au făcut un studiu după ce numărul de cazuri a crescut în Anglia, încercând să afle care sunt efectele pe care le aduce veninul vietății.

În momentul în care mușcătura se produce, organismul trece printr-un șoc, la fel ca și la văduva neagră. Persoanele ce se confruntă cu așa ceva pot să simtă o durere locală sau să aibă parte de umflături, senzații de greață sau tremur, dar și tensiune arterială modificată, infecții bacteriene severe și mobilitate afectată, potrivit Daily Mail. Unii oameni ce au fost mușcați de falsa văduvă s-au văzut nevoiți să ceară ajutorul medicilor.

Specialiștii, speriați de aceste insecte. Mușcătura lor este veninoasă

„Pe lângă veninul lor semnificativ din punct de vedere medical, văduvele false se pot adapta și sunt extrem de competitive în sălbăticie. În urmă cu două decenii, această specie era aproape necunoscută în Irlanda, Marea Britanie sau Euroba. Încă mai avem multe de învățat despre genetică, origine, comportament și dezvoltare. Totuși, un lucru este sigur – această specie este aici pentru a rămâne și trebuie să învățăm cum să trăim cu ea.”, a zis Michel Dugon din partea Universității Naționale din Irlanda.

Această specie de păianjeni a apărut pentru prima oară în Madeira și Insulele Canare, dar s-a răspândit și în Europa, Africa de Nord și de Vest, Ecuador, Columbia, Chile și California. Specialiștii încă nu înțeleg de ce insectele s-au înmulțit într-un timp așa de scurt, dar este posibilă o mutație ce ar fi avut loc la aceste ființe pentru a învăța să se adapteze și la medii urbane. În același timp, arahnidele se dezvoltă extrem de bine pe litoral, dar pot să supraviețuiască în orice fel de loc în timp ce călătoresc din țară în țară.