Multă lume și-a pus o întrebare. Este adevărat că înghițim păianjeni când dormim? Nimeni nu pare să știe cu siguranță dacă înghițim în mod regulat păianjeni în somn. Experiențele unor oameni sugerează că se poate întâmpla uneori.
Ar putea fi adevărat? Chiar ar putea păianjenii să ne urce în gură noaptea? Dacă nu, cum se face că atât de mulți dintre noi ar fi înghițit păianjeni? Cei de la BBC au postat această întrebare pe pagina lor de Facebook pentru a vedea dacă este adevărat. Pe an, se presupune, că am înghjiții cam 7 păianjeni.
Se știe că păianjenii locuiesc în canalele urechii, ca în cazul acestei chineze care a mers la spitalul central de otorinolaringologie și chirurgie cap și gât cu o mâncărime în ureche. În mod similar, în 2014, cântăreața Katie Melua a dezvăluit că un păianjen și-a făcut drumul spre canalul auditiv pe o pereche de căști.
În literatura medicală, există cazuri de păianjeni care mușcă oamenii în timp ce dorm. Într-un studiu al mușcăturilor de păianjen de coadă albă din Australia, aproximativ una din trei persoane au raportat că au fost mușcați în timp ce dormeau.
Păianjenii recluse din genul Loxosceles sunt în cea mai mare parte activi noaptea și pot avea o mușcătură suficientă pentru a trimite oamenii la spital. O analiză a acestor leziuni sugerează că cele mai multe dintre ele tind să fie pe un membru. De obicei pe mână sau pe picior, deși există mușcături ocazionale pe față. A existat un caz de acest gen la pleoapa unei fete de 8 ani în timp ce dormea.
Istorisiri ca acestea sunt dovezi destul de bune că păianjenii se vor rătăci pe fața unei persoane care doarme. Ocazional, ar putea chiar să intre în gură. Mudassirul Waris susține că se spăla pe dinți într-o dimineață când a devenit conștient de un miros neobișnuit de „funky” în gură și a scuipat „ceea ce părea a fi picioarele unui păianjen comun de casă”, relatează BBC.
În mod similar, într-un alt caz, un internaut își amintește un moment în care trăia într-o mansardă convertită. Internautul povestește că „m-am trezit, simțeam ceva în gură între dinții inferiori și gingie, așa că băgă degetul și scoase un păianjen mic”, spune el.
”Majoritatea prădătorilor nu vor aborda nimic mai mare decât ei, pentru că este posibil să iasă rău. Păianjenii sunt extrem de sensibili atât la vibrații, cât și la căldură, așa că este puțin probabil să dea peste un om pe neașteptate. Pur și simplu nu sunt deloc interesați de noi.”, spune un specialist.
Oricât de liniștitor este acest lucru, pare rezonabil să presupunem că ciudatul arahnid se va regăsi ocazional în gura unui om nefericit, mai ales dacă includem acarieni.