20 mart. 2024 | 18:34

Înscrieri creșă și grădiniță 2024. Calendarul complet anunțat de ministrul Educației

Știri generale
Înscrieri creșă și grădiniță 2024. Calendarul complet anunțat de ministrul Educației
Înscrieri creșă și grădiniță 2024

Ministrul Educației, Ligia Deca, a transmis informațiile pe care mulți părinți din România le așteptau. Află, din rândurile de mai jos, tot ce trebuie să știi despre înscrieri creșă și grădiniță 2024. Prima etapă începe peste doar câteva săptămâni.

Ministrul Educației, anunț important pentru mulți părinți din țară

După ce a anunțat lansarea în consultare publică a metodologiei și a calendarului de înscrieri în creșe și grădinițe, Ligia Deca a revenit cu o serie de informații utile pentru părinții care se pregătesc să își înscrie micuții în instituțiile de formare.

Potrivit ministrului, la solicitarea partenerilor sociali, au fost modificate datele propuse în forma inițială a proiectului. Deca a publicat un extras din calendarul final de înscrieri, precizând că „toate detaliile privind înscrierea vor fi disponibile pe site-ul Ministerului Educației după publicarea în Monitorul Oficial a Metodologiei de înscriere și a calendarului”.

„Mă bucur că informațiile sunt disponibile mai devreme decât în alți ani – în acest fel, toți cei implicați au mai mult timp pentru a organiza procesul ținând cont de nevoile tinerelor familii!”, a transmis Ligia Deca.

Înscrieri creșă și grădiniță 2024

Potrivit extrasului publicat de Ministrul Educației, se precizează că în grupele de nivel antepreșcolar pot fi înscriși copii cu vârsta de până la trei ani, în limita locurilor disponibile.

În grupele de nivel preșcolar vor fi înscriși, în schimb, copiii cu vârste cuprinse între trei și șase ani, în limita locurilor disponibile.

„Numărul de locuri care se acordă prin cifra de școlarizare asigură, cu prioritate, cuprinderea întregii generații a copiilor de patru ani în grupa mijlocie și a copiilor de cinci ani în grupa mare din învățământul preșcolar”, se menționează în document.

Te-ar putea interesa și: Cum să-și susțină părinții copiii la început de an școlar. Grădinița, școala sau liceul, prag decisiv în creșterea unui adult sănătos emoțional. Sfaturile psihologului EXCLUSIV

Înscrieri creșă și grădiniță 2024

Când începe prima etapă de înscrieri

Prima etapă de înscrieri creșă și grădiniță 2024 începe pe 27 mai și se va încheia pe 14 iunie, așa cum se poate vedea în tabelul din galeria foto de mai sus. Pe data de 14 iunie se va afișa lista copiilor înscriși și a numărului de locuri libere după prima etapă de înscrieri.

Cea de-a doua etapă de înscrieri se desfășoară din data de 17 iunie și până pe 5 iulie 2024, zi în care se va afișa lista copiilor înscriși și a numărului de locuri libere rămase.

Între 19 și 29 august se va desfășura etapa de ajustări, ce reprezintă înscrierea minorilor care nu au fost înscriși în primele două etape sau care nu au participat la înscriere.

Pe 30 august se face afișarea listei copiilor înscriși și a numărului de locuri libere după etapa de ajustări.

Te-ar putea interesa și: Ce amenzi primesc părinţii care blochează circulaţia pentru a-și lăsa copiii la şcoală sau grădiniţă. Legea e clară!

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
INTERDICȚIE clară pentru românii cu casă la curte. Statul nu-ți dă voie să treci de această limită
Capital.ro
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște 2024. Lista liberelor
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro