Ce amenzi primesc părinţii care blochează circulaţia pentru a-și lăsa copiii la şcoală sau grădiniţă. Legea e clară!

Ce amenzi primesc părinţii care blochează circulaţia pentru a-și lăsa copiii la şcoală sau grădiniţă. Legea e clară!
Cat este amenda pentru oprire neregulamentara

Ce amenzi primesc părinţii care blochează circulaţia pentru a-și lăsa copiii la şcoală sau grădiniţă, cât mai aproape de acestea. Legea e clară în această privință. Așadar, ce riscă părinții mult prea comozi, vedeți rândurile de mai jos.

S-a dat lege. Ce amenzi iau părinții care mai blochează strada pentru a-și lăsa copiii la școală

Este o reală nebunie în zona şcolilor din Târgovişte, atât dimineaţa, cât şi la prânz, atunci când părinţii îşi lasă copiii la şcoală sau când îi recuperează, cu automobilele personale.

De regulă, în zilele lucrătoare, în intervalele de intrare-ieşire de la cursuri ale elevilor, în imediata apropiere a școlilor, cu precădere la şcolile generale, șoferii opresc neregulamentar pe principalele artere de circulaţie pentru a-şi lua copiii de la şcoală.

Șoferii care își lasă copiii la școală încurcă grav circulația

Pentru că aceștia îngreunează circulaţia celorlalţi participanţi la trafic, Poliţia Locală Târgovişte a anunțat ce riscă de acum cei care vor mai proceda așa.

„Reamintim conducătorilor auto şi atragem atenţia asupra faptului că, printre alte situaţii, OPRIREA este interzisă, conform Art.142 din H.G. nr.1391/2006 cu modificările şi completările ulterioare, în zona de acţiune a indicatorului  Oprirea interzisă, în curbe şi în alte locuri cu vizibilitate redusă sub 50 m, pe trecerile pentru pietoni ori la mai puţin de 25 m înainte şi după acestea, în intersecţii, inclusiv cele cu circulaţie în sens giratoriu, precum şi în zona de preselecţie unde sunt aplicate marcaje continue, iar în lipsa acestora, la o distanţă mai mică de 25 m de colţul intersecţiei, precum şi în dreptul altui vehicul oprit pe partea carosabilă, dacă prin aceasta se stânjeneşte circulaţia a două vehicule venind din sensuri opuse”, arată Poliţia Locală Târgovişte.

Oprirea neregulamentară, 2-3 puncte de amendă

Șoferii trebuie să știe că oprirea neregulamentară se sancţionează cu 2-3 puncte de amendă şi 2 puncte penalizare.

„Importanţa respectării legislaţiei rutiere are drept scop protecţia participanţilor la trafic, normele de interzicere a opririi/staţionării autovehiculelor fiind stabilite tocmai în sprijinul conducătorilor auto, dar şi a pietonilor, pentru a nu se crea aglomerări, blocaje sau alte evenimente nedorite care ar pune în pericol viaţa”, mai spun poliţiştii.

Ce amenzi riscă părinții care încurcă circulația în jurul școlilor, de fapt

Punctul de amendă reprezenta la un moment dat 10% din salariul minim pe țară, însă acesta a fost înghețat la 145 de lei. Astfel, cei care opresc în fața școlilor sau grădinițelor, încurcând circulația, sunt pasibili de o amendă ce variază între 290 și 435 de lei.