14 mart. 2024 | 20:35

Bonus de peste 3.000 de euro pentru grădiniță. Românii care pot beneficia de ofertă în Italia

Utile
Bonus de peste 3.000 de euro pentru grădiniță. Românii care pot beneficia de ofertă în Italia
„Prestația se plătește pentru fiecare copil cu vârsta mai mică de 36 de luni”

Italia, ca și Spania, are una din cele mai mari comunități de români din Europa, majoritatea beneficiind de asistența socială și de programele sociale. Așa se face că, în 2024, guvernnul italian oferă un bonus de peste 3.000 de euro pentru grădiniță. Citește mai departe și află care sunt românii care pot beneficia de ofertă în Italia.

Guvernul italian anunță un bonus de peste 3.000 de euro pentru grădiniță

Într-un comunicat recent, emis de guvernul de la Roma, cetățenii italieni, precum și residenții din Italia, sunt anunțați de faptul că a fost implementat programul „Bonusul pentru creșă” pentru anul 2024.

Vezi și: Câți bani câștigă un curier în Germania sau Italia. Salariile sunt importante

Conform documentului, cererile pentru subvenția pentru frecventarea creșelor publice și private autorizate de autoritățile locale și pentru utilizarea formelor de sprijin la domiciliu, în favoarea copiilor cu vârsta sub trei ani care suferă de patologii cronice grave, pot fi depuse până la 31 decembrie 2024 de către părintele sau tutorele copilului.

Deși termenul limită este la finalul acestui an, reprezentanții Institutului Național de Securitate Socială italian (INPS), mai precizează că plățile vor începe de la 2 aprilie anul viitor.

Institutul însuși comunică acest lucru prin mesajul nr. 1024/2024, în care precizează că, pentru cererea pentru contribuția referitoare la frecventarea grădinițelor, în cerere trebuie indicate plățile lunare aferente perioadelor de frecventare a școlii între ianuarie și decembrie 2024, în limita a maximum 11 plăți lunare.

„Prestația se plătește pentru fiecare copil cu vârsta mai mică de 36 de luni și, dacă copilul pentru care intenționați să depuneți cererea împlinește trei ani în cursul anului 2024, puteți depune cererea doar pentru lunile cuprinse între ianuarie și august 2024.”, spun reprezentanții INPS.

Cine sunt românii care pot beneficia de ofertă în Italia

În baza noilor reglementări, statul italian precizează și care sunt condițiile pentru a beneficia de acest bonus de peste 3.000 de euro pentru grădiniță, în baza unor contribuții bine stabilite și calculate în funcție de Indicatorul Situației Economice Echivalente (ISEE), după cum urmează:

  • bonus 3.000 de euro cu ISEE până la 25.000,99 euro;
  • bonus 2.500 de euro cu ISEE până la 40.000 de euro;
  • bonus 1.500 de euro în cazul ISEE peste pragul de 40.000 de euro.

Vezi și: Românii nu mai vor să lucreze în Italia: “De 30 de ani nu s-au mărit salariile”. În ce țări preferă să muncească acum

Cu alte cuvinte, românii care au achitate către statul italian aceste contribuții, pot primii acest bonus de peste 3.000 de euro pentru grădiniță, sau celelalte bonusuri în funcție de sumele cotizate.

Statul italian a majorat contribuția la 2.100 euro

Ca urmare a modificărilor aduse de ultima Lege a bugetului, se arată în documentul de practică, contribuția a fost majorată la 2.100 de euro, exclusiv cu referire la cei născuți la 1 ianuarie 2024 sau după această dată, pentru familiile cu o valoare ISEE de până la 40.000 de euro în care există deja cel puțin un copil cu vârsta sub zece ani. În aceste cazuri, se aplică următoarele sume maxime:

  • 3.600 de euro (zece tranșe de 327,27 euro și una de 327,30 euro) cu ISEE de până la 40.000 de euro;
  • 1.500 de euro (zece tranșe de 136,37 euro și una de 136,30 euro) cu ISEE de peste 40.000 de euro.

Cererea, precizează INPS, se depune exclusiv pe cale electronică prin intermediul portalului web al Institutului, iar autentificarea se  va face prin SPID nivel 2 sau superior, Carte electronică de identitate 3.0 sau Carte Națională de Servicii, sau prin intermediul Institutelor de Patronaj.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Amestecul minune, folosit de mii de ani, cu care trebuie să-ți uzi roșiile de 3 ori în timpul verii. Recolta va fi dublă, iar legumele mari și sănătoase
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Cum arată adidașii Balenciaga cu care Delia face furori pe internet. Costă o avere! / FOTO
Unica.ro
Vești proaste despre Florin Piersic. I-ar putea tăia piciorul - surse
EVZ.ro
Părinții victimelor lui Vlad Pascu, revoltați după întrebările pe care le-au primit la proces din partea Ancuței Popoviciu. Ce s-a întâmplat în sala de judecată: ”Nu mai am cuvinte”
Spynews
Vladimir Putin a luat decizia finală. Nu mai e cale de întoarcere
Capital.ro
Un nou val de aer rece cuprinde România. Meteorolog: "Scad temperaturile!"
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
REGULA pentru toți românii care cumpără medicamente. Este OBLIGATORIU
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Rugăciune făcătoare de minuni către Maica Domnului, care se rostește de Izvorul Tămăduirii. Aduce vindecare persoanelor bolnave
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro