Înregistrare ascunsă între politiști și protestatari: „Îi pui foi cu „Te omor” şi cu lumânări la poartă. Îi dai teroare până iese din poliţie”

Înregistrare ascunsă între politiști și protestatari:
Inregistrare ascunsa intre politisti si protestatari

Din cauza noilor restricții impuse de Guvern, mii de oameni din toată țara au ieșit în stradă pentru a protesta. Odată cu aceștia, de multe ori, forțele de ordine au trebuit să intervină. Câteodată doar pentru a se asigura că regulile sunt respectate, iar în alte cazuri, manifestanții au fost violenți. Din ce în ce mai multe videoclipuri de la proteste circulă pe rețelele socializare.

Ceartă între polițiști și protestatari

În filmare se poate observa cum mai mulți tineri sunt adunați într-o parcare la o oră târzie. Aceștia și-au dat întâlnire după terminarea protestului. Unul dintre ei era cunoscut ca un fan al curselor de tip „liniuțe”. De asemenea, se observă cum unul dintre polițiștii de rutieră strigă la unul dintre cei strânși în parcare. O înregistrare audio circulă pe mai multe grupuri de pe rețelele de socializare, aceasta fiind distribuită de multă lume. În ea se aude cum unul dintre tineri îi amenință și înjură pe oamenii legii. La discuție fac parte mai multe persoane adunate în parcare după protest.

„ Chestia e că te ard cu amenzi, cu vrăjeli, cu ălea. Trebuie s-o laşi ca el până îl prinzi sau îi afli Faceebook-ul lui şi îi dai teroare sau îi pui foi cu «Te omor» şi cu lumânări la poartă. Îi dai teroare până iasă din poliţie. Sau hai să ne strângem pe stradă şi să ne luăm cu ei la bătaie, dacă vă ţine“.

Tânărul ce țipa la polițist era minor

Din informațiile de până acum, tânărul ce se răstește la polițist are doar 17 ani. Acesta a mai fost condamnat pentru furt prin aplicarea unui avertisment. În filmarea postată pe Facebook, agentul de poliție este surprins cum țipă la tânăr. Scena a fost filmată de un alt martor aflat la fața locului, apoi a fost urcată pe Facebook. În descriere, cel ce a postat videoclipul, susține că polițistul nu a vrut să se identifice. Mai mult, a spus că au fost amenințați cu bătaia deoarece a trecut cu o oră jumătate ora legală după protest.

„Aceştia sunt poliţiştii care ne vor sănătatea şi libertatea. Acest domn care nu a vrut să se identifice ne-a ameninţat cu bătaia pentru motivul că am trecut cu jumătate de oră de ora legala după ce am plecat de la protest“, este mesajul transmis pe reţeaua de socializare de către unul dintre tineri.

Clipul video îl puteți găsi aici.