Director de spital, mesaj cutremurător pentru protestatari: „Eu? Tot la spital…mulţi internaţi, cu probleme grave…şi voi, tot la proteste?”

Director de spital, mesaj cutremurător pentru protestatari:
Medicul Bogdan Nica, mesaj tulburător pentru protestatari Sursă foto: facebook Bogdan Nica

Managerul Spitalului Județean Prahova, medicul Bogdan Nica, a publicat un mesaj pe pagina sa de Facebook în care trage un semnal de alarmă în rândul protestatarilor neînfricați. Scurt și la obiect, medicul face apel la conștiința celor care cer relaxarea restricțiilor, în timp ce alții se luptă cu moartea.

„Voi, tot la protest?”

Medicul Bogdan Nica a ajuns în atenția a zeci mii de români după mesajul cu impact pe care l-a transmis pe contul lui de socializare. Epuizat de atâta muncă și depășit de suferința la care este martor în fiecare zi, managerul spitalului din Prahova le-a atras atenția protestatarilor anti-restricții cu privire la situația dificilă prin care trec semenii loc, în timp ce ei se află pe stradă scandând.

Într-un mesaj scris la obiect, medicul a reușit să sintezeze foarte bine perioada prin care trecem: epuizare, lupta dintre viață și moarte, pandemie, vaccinare, măsuri de protecție.

Într-o notă ironică, medicul Nica și-a concluzionat mesajul cu faptul că orice metode de proteste aleg acești oameni, virusul și restricțiile vor dispărea doar atunci când lumea se va vaccina, iar măsurile de protecție vor fi respectate.

”La ce mă gândesc, mă întreabă Zucky…Eu?…tot la birou, la spital…mulţi internaţi, cu probleme grave…şi voi, tot la proteste??? Partikip…Jos Covidu’! Dar nu se lasă decât cu mască sau cu vaccin….ghinion”, a scris acesta.

Reacția medicilor huiduiți în timpul protestelor anti-restricții

După trei zile de proteste pline de mesaje de ură și dispreț din partea protestatarilor, medicii au reacționat dur, fiind dezamăgiți de modul în care mulți cetățeni tratează această pandemie, sfidând cu desăvârșire toate regulile de protecție.

În toată această perioadă zbuciumată, protestatarii au huiduit autoritățile și medicii, scandând pentru libertate și renunțare la restricții.

Câțiva dintre medici și-au găsit puterea de a-și exprima părerea despre cele auzite în urma acestor evenimente creatoare de mult rău.

„Din punctul de vedere al atitudinii față de personalul medical și auxiliar, noi suntem stupefiați, uitându-ne cum am ajuns din eroi torționari, criminali, asasini. Să vedem ce o să urmeze.

Toți colegii mei și cu mine nu mai privim decât un pic amuzați la aceste etichete, pentru că vom continua să ne facem profesia, indiferent cum suntem etichetați. Dar la un moment dat devine dureros să-ți petreci ziua în spital, nopțile, și apoi să fii etichetat criminal, psihopat, terorist.

Noi nu facem decât să vindecăm sau să ameliorăm”, a dezvăluit Simin Florescu, managerul de la „Matei Balș”.

Un alt medic de la Spitalul „Victor Babeș” a explicat ce gravitate ar presupune renunțarea la restricții și inclusiv la masca de protecție.

“Încerc să le spun celor care spun că masca e un lucru rău să pună în balanță masca cu sufocarea. Asta pățesc acești oameni. E unul dintre cele mai îngrozitoare moduri de a muri. O spun în mod direct. Ar trebui, fiecare în sinea lui, să ne gândim un pic.

Tot ce înseamnă restricții sunt lucruri care încearcă să ne protejeze, să tragem câteva luni până trecem de limanul acesta. Noi suntem la maxim, peste maxim nu se poate”, a declarat Ștefan Lazăr, potrivit Digi24.