25 iun. 2023 | 08:31

Inovația cu care Lidl vrea să dea lovitura în Europa. Se întâmplă în magazine în viitorul apropiat, e oficial

Diverse
Inovația cu care Lidl vrea să dea lovitura în Europa. Se întâmplă în magazine în viitorul apropiat, e oficial
”Scopul nostru este ca clienții noștri să vadă cât de ușor și de gustos este”

Dacă de curând vorbeam de testarea pe piața americană a cărnii realizate artificial, în laboratoare, nici Europa nu stă pe loc. Conform unor informații din presa olandeză, Lidl prezintă un concept la scară largă, iar acest concept va fi introdus în viitorul apropiat în toate magazinele sale de aici. Citește mai departe și vezi care este inovația cu care Lidl vrea să dea lovitura în Europa.

Revoluția de la rafturi. Inovația cu care Lidl vrea să dea lovitura în Europa

Conform unui comunicat emis recent, Lidl vorbește în termeni absoluți de un concept la scară largă. Prin inovația cu care Lidl vrea să dea lovitura în Europa, se preconizează ca jumătate din produsele din rafturi să fie vegetariene în viitor.

Vezi și: Carnea sintetică: ce conține, de fapt, și cum este obținută în laborator VIDEO

Industria cărnii este unul dintre cei mai mari contribuitori la schimbările climatice. De asemenea, considerațiile etice îi determină pe mulți oameni să își schimbe dieta în favoarea vegetarienilor sau veganilor.

Vezi și: Produsul neașteptat care poate să apară în Lidl sau Kaufland România. Americanii au primit aprobarea

Lanțul de magazine de tip discounter Lidl ia în considerare și aceste evoluții atunci când ia decizii. În Țările de Jos, Lidl și-a stabilit obiective ambițioase. Până în 2030, 50 la sută din toate produsele proteice vândute vor fi de origine vegetală. Lidl a anunțat acest lucru într-un comunicat de presă. În Germania, de asemenea, există planuri de reducere a produselor de origine animală.

Vezi și: Carnea făcută-n „eprubetă”: cum o să revoluționeze mâncarea

Produsele vegane la Lidl  au primit recent premiul PETA Vegan Food Award

În prezent, sunt vândute doar 38% proteine de origine vegetală, iar 62% sunt încă de origine animală. Potrivit propriilor informații, cu acest plan, inovația cu care Lidl vrea să dea lovitura în Europa este prima de acest fel, iar retailerul declară public obiectivul de reducere a proteinelor de origine animală.

”Această schimbare este o provocare socială importantă pentru următorii ani. Ne luăm responsabilitatea în serios. De aceea, ne-am stabilit un obiectiv concret care se concentrează pe tranziția proteică.

De asemenea, Lidl a avut recent o descoperire de germeni în carne care a stârnit o dezbatere despre bunăstarea animalelor.”, s-a exprimat Quirine de Weerd, șefa departamentului de sustenabilitate și comunicare la Lidl din Țările de Jos.

Vezi și: Cele mai bune alimente pentru înlocuirea mezelurilor din nutriția ta. Te vei simți mult mai bine

Lidl continuă astfel o tendință, deoarece în ultimii ani magazinul și-a extins semnificativ gama de produse vegetariene și vegane și în Germania. Pentru aceasta, Lidl a primit recent premiul PETA Vegan Food Award. Într-un clasament publicat recent de Fundația Albert Schweizer privind cele mai prietenoase supermarketuri cu veganii, Lidl s-a clasat pe locul al doilea, după Aldi, în categoria discounter.

În viitor, vizibilitatea și posibilitatea de a găsi înlocuitori de carne vor crește și mai mult. Prin urmare, în prezent este lansat un proiect în 70 de magazine din Țările de Jos, unde produsele de substituție pot fi văzute direct lângă echivalentele din carne. De asemenea, prețurile alternativelor pe bază de plante vor deveni mai ieftine, în special în comparație cu concurenții lor pe bază de carne.

Vezi și: Alimentele de post care au cele mai puține calorii. Așa vei slăbi imediat

Lidl: ”Scopul nostru este ca clienții noștri să vadă cât de ușor și de gustos este”

Cu acest proiect pilot, inovația cu care Lidl vrea să dea lovitura în Europa, gigantul va prezenta, de asemenea, cele mai bine vândute produse de substituție a cărnii pe raftul cu carne. Iar prin aceasta, Lidle dorește să facă ”cunoștință tot mai multor clienți cu produsele noastre vegetariene ca și cu înlocuitorii noștri de carne”.

”Scopul nostru este ca clienții noștri să vadă cât de ușor și de gustos este să nu mănânce carne timp de o zi și să reducă astfel povara asupra climei.”

Vezi și: Produsele de post care sunt deja disponibile în magazinele Lidl România. Au prețuri foarte mici

Pentru proiectul pilot, discounterul colaborează cu Universitatea Wageningen și cu Institutul pentru Resurse Mondiale (WRI). Există laude din partea comunității științifice pentru inovația cu care Lidl vrea să dea lovitura în Europa. Monique van der Meer, cercetător în domeniul marketingului și al comportamentului consumatorului la Universitatea Wageningen, explică de ce:

”Pentru a accelera trecerea la proteine, prezentarea alternLidlativei pe bază de plante alături de omologul său animal este potențial eficientă, în special pentru persoanele care doresc ocazional să mănânce mai puțină carne.”

Vezi și: Diferența dintre vegan și de post. Asemănări și deosebiri. Mulți români le confundă

Studii anterioare similare ar arăta un efect pozitiv asupra vânzărilor de alternative pe bază de plante. Prin această măsură, Lidl răspunde comportamentului obișnuit al supermarketurilor și face un pas pentru a facilita trecerea consumatorilor la mai multe proteine pe bază de plante, se mai arată în comunicatul retailerului.

Digisport.ro
Răsturnare de situație în cazul Simonei Halep
Stirile PROTV
Ce au găsit cercetătorii sub „ghețarul Apocalipsei”. Indică un potențial dezastru pentru întreaga planetă
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Sorin Bontea, juratul de la MasterChef, n-a prea trecut pe la școală: Am citit câteva cărți
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Cum este raiul în realitate: relatarea unui reputat neurochirurg care a intrat în comă. „A fost dovada incontestabilă a realității experienței mele”
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Ceaiul care te va ajuta să dormi ca un bebeluș. E preparat din coaja unui fruct regăsit în orice magazin
Click.ro
„UE și-a pierdut mințile. Este un gest sinucigaș”. Moscova despre ajutorul european acordat Ucrainei
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Serialul care face furori în toată lumea. Declarații exclusive ale actorilor
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
România, o mare forță în UE. Alianța ISTORICĂ ce schimbă viitorul din temelii
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Răsturnare de situație în ALEGERILE din SUA! ADEVĂRUL despre TRUMP și KAMALA
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro