Înotătoarea Anita Alvarez, la un pas de moarte. Singura care a sărit să o salveze a fost antrenoarea ei

Înotătoarea Anita Alvarez, la un pas de moarte. Singura care a sărit să o salveze a fost antrenoarea ei
Americanca Anita Alvarez, participantă în proba de înot artistic la Campionatele Mondiale de natație, nu este la prima întâmplare de acest fel din carieră

Înotătoarea Anita Alvarez, la un pas de moarte. Nu doar performanțele lui David Popovici au ținut „capul de afiș” al Campionatelor Mondiale de natație de la Budapesta. O tragedie era să lovească marea competiție, chiar în seara în care românul câștiga a doua medalie de aur. O sportivă americană ce participa la proba de înot artistic a leșinat în bazin. Anita Alvarez a fost salvată de antrenoarea sa, care a sărit în ajutorul ei.

Înotătoarea Anita Alvarez, la un pas de moarte

Înotătoarea Anita Alvarez, la un pas de moarte. Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta l-au consacrat pe David Popovici drept starul absolut al acestui sport. Dar competiția putea fi și gazda unei imense tragedii, una dintre participante fiind la un pas să se înece sub ochii publicului și al celorlalți participanți.

O sportivă americană a leșinat în bazin la finalul probei de înot artistic liber de la Mondialele de natație din Budapesta. Antrenoarea acesteia, Andrea Fuentes (39 de ani) a sărit în apă pentru a-și salva eleva. S-a întâmplat chiar în miercuri seara, după ce David Popovici câștigase și proba de 100 metri liber. Anita Alvarez (25 de ani) a stat aproximativ 10 secunde sub apă înainte de a fi readusă la suprafață,

Singura care a sărit să o salveze a fost antrenoarea ei

Anita Alvarez a fost salvată de prezența de spirit a antrenoarei sale, Andrea Fuentes, care a reacționat prompt, așa cum o dovedesc și fotografiile, dar și imaginile filmate publicate de Daily Mail.

„A fost o sperietură uriașă. A trebuit să sar în bazin, deoarece salvamarii nu aveau de gând s-o facă. Mi-a fost frică pentru că nu respira, dar acum se simte foarte bine.

A avut apă în plămâni, iar odată ce a început să respire din nou, totul a fost bine. S-a simțit ca o oră întreagă (n.r. intervenția salvatoare). Am spus că lucrurile nu sunt în regulă, am țipat la salvamari să se arunce în apă, dar nu m-au auzit sau nu au înțeles ce am spus.

Nu respira. Am sărit cât de repede am putut, de parcă eram la finala Jocurilor Olimpice”, a povestit Fuentes”, conform Firstpost.

Potrivit Corriere della Sera, doi factori au contribuit la leșinul lui Alvarez: căldura, deoarece proba s-a desfășurat într-un bazin descoperit, dar și stresul. Tânăra înotătoare se află acum în afara oricărui pericol și ar putea chiar concura din nou vineri, în proba artistică pe echipe. Anunțul a fost făcut de Alyssa Jacobs, purtătoarea de cuvânt a echipei SUA.

„Anita este bine, astăzi se odihnește toată ziua. I-a fost făcută o evaluare completă atât de către doctorul echipei, cât și de către staff-ul medical al competiției. Ea mai are în acest moment un singur eveniment la care ar trebui să participe, în cadrul Campionatelor Mondiale de natație. Anita va decide mâine (n.r. vineri) dacă se simte în stare să intre în concurs, asta în cazul în care va fi aptă și din punct de vedere medical.”, a declarat Alyssa Jacobs, conform ndtv.com.

Interesant este că Anita Alvarez nu e pentru prima oară protagonista unui astfel de moment. Ea a leșinat și anul trecut, la o sesiune de calificări, fiind salvată de aceeași antrenoare.