Când se întoarce David Popovici în țară. Ce urmează pentru el după aceste victorii

Când se întoarce David Popovici în țară. Ce urmează pentru el după aceste victorii
David Popovici a devenit starul absolut al Campionatelor Mondiale de natație după ce a câștigat medalia de aur la 100 și 200 metri liber

Când se întoarce David Popovici în țară. Înotătorul român a devenit starul absolut al natației după ce a cucerit titlurile mondiale în probele de 100 și 200 metri liber. La doar 17 ani, Popovici este doar al doilea înotător care reușește, în aproape 50 de ani, să câștige aurul la cele două probe în cadrul aceleiași ediții a Campionatelor Mondiale. Davi9d Popovici va reveni în țară după încheierea competiției, dar va fi prezent în alte concursuri importante, inclusiv în România.

Când se întoarce David Popovici în țară

Când se întoarce David Popovici în țară. În câteva zile, adolescentul de 17 ani a bulversat lumea natației mondiale, devenind marele star al acesteia. A cucerit titlurile mondiale în probele de 100 și 200 metri liber, stabilind și trei recorduri mondiale de juniori.

„Sper că v-am făcut pe toţi mândri şi mă bucur că milioane de români au urmărit finala. Nu a fost un concurs pentru care m-am pregătit foarte tare, dar am fost în stare competiţională bună şi mă bucur că pot să mă surprind. Înotul este un sport foarte sănătos şi fotbalul la fel, susţin orice sport. Îmi place să mi se spună „Racheta din România”, da. Cum sunt eu? Un puşti care înoată repede, un tip banal care este capabil să facă lucruri extraordinare şi inspiră oameni”, a spus Popovici la TVR.

Ce urmează pentru el după aceste victorii

David Popovici va reveni în țară după încheierea competiției. Întoarcerea delegației române este programată pentru duminică, 26 iunie, pe aeroportul Henri Coandă.

„Primirea va fi duminică. Competiția se termină sâmbătă, iar sportivii vor fi primiți duminică, sper că așa cum se cuvine, de Ministerul Sportului și COSR.

Pentru David lucrurile sunt clare. Ne place să știm clar care e programul. El va rămâne la Budapesta alături de Robert Glință, care nu a terminat competiția. Acum îi ținem pumnii lui Robert, care participă în proba de 50 de metri spate.

Azi (n.r. – joi) se va odihni, poate face ce vrea. Are libertatea de a face ce vrea. De mâine va începe să se pregătească din nou. Pe 5 iulie va la startul la Campionatele Europene de Juniori, de la Otopeni”, a spus Camelia Potec, președinta Federației Române de Natație, la GSP.

Pentru David Popovici se anunță o lungă vară fierbinte. El va lua startul în alte trei competiții internaționale, dintre care două pentru juniori. Dublul campion mondial va putea fi văzut înotând, pe viu, în România, cu ocazia Campionatelor Europene de juniori ce se vor desfășura la Otopeni, în perioada 5-10 iulie. Apoi, Popovici va participa la Campionatele Europene de seniori, ce vor avea loc la Roma, între 11-17 august.

David Popovici va spune „adio” competițiilor de juniori odată cu Campionatele Mondiale de juniori de la Lima, în Peru, din perioada 30 august-4 septembrie. Pe 15 septembrie, adolescentul român va împlini 18 ani și va putea concura doar în întrecerile seniorilor.