29 oct. 2022 | 14:57

Ingredientul secret pentru cea mai pufoasă omletă. Trucul genial al lui Gordon Ramsay

Utile
Ingredientul secret pentru cea mai pufoasă omletă. Trucul genial al lui Gordon Ramsay
Cum faci cea mai pufoasa omleta

Omleta este unul dintre cele mai apreciate preparate pentru prima masă a zilei. Fie că o preferi simplă, cu legume sau carne, niciodată nu dai greș cu acest fel de mâncare. Află trucul celebrului bucătar Gordon Ramsay pentru cea mai pufoasă omletă. Ce trebuie să faci înainte de a turna ouăle în tigaie.

Așa obții cea mai pufoasă omletă din lume

Personalitatea culinară Gordon Ramsay are câteva sfaturi esențiale pentru omleta perfectă. Cel mai important lucru, potrivit bucătarului britanic, este să folosești un capac imediat după ce ai pus ouăle bătute în tigaie. Astfel, preparatul se va coace uniform, fiind una dintre regulile de bază pe care o aplică celebrul chef. De asemenea, rețeta iese pufoasă dacă ungi capacul tigăii cu puțin unt. Trucul va îmbunătăți considerabil gustul omletei, plus că va fi mai fragedă și mai gustoasă.

Trucurile folosite de Gordon Ramsay

Iată cum procedează chef Gordon Ramsay: Într-o tigaie adaugă ulei de măsline, după care pune la prăjit pălăriile a două ciuperci și câteva roșii cherry întregi (de preferat cu tot cu rămurică). Condimentează cu sare și piper (după gust), apoi lasă legumele să se rumenească la foc mic.

De ce să pui unt în tigaie

Între timp, a tăiat o felie de pâine de casă, pe care o pune în prăjitor. Într-o altă tigaie adaugă o bucată de unt și sparge trei ouă. Secretul untului este că va oferi omletei o textură mai catifelată. Bucătarul priceput nu amestecă ouăle înainte de a le pune pe foc și nici nu le dă sare. Amestecă omleta încontinuu cu o spatulă. Pentru cel mai bun rezultat, ia tigaia din când în când de pe foc, fără să se oprească din omogenizat.

Ingredientul secret pentru un plus de savoare

Atunci când a observat că omleta începe să prindă consistență, Gordon Ramsay adaugă o lingură generoasă de smântână. Ulterior, condimentează după gust. Acesta recomandă, pentru un plus de savoare, usturoi verde tocat mărunt.

În cele din urmă, bucătarul britanic așază în farfurie ciupercile și roșiile coapte, iar pe felia de pâine prăjită pune omleta. Este foarte atent ca tigaia să nu fie foarte încinsă atunci când toarnă ouăle. Pentru ca omleta să se gătească uniform, focul trebuie să fie mediu, susține el. Un alt lucru pe care îl face este să îndepărteze bulele care apar la suprafață. Altfel, în omletă se vor forma cratere deloc apetisante.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor primi o veste complet neașteptată
Click.ro
Șofer român de TIR mort în Belgia după un incident șocant: Un capac de canal aruncat de pe un pod i-a trecut prin parbriz
Digi24
Istoricul Yuval Harari, despre adevăratele intenții ale lui Putin: „Dacă este lăsat, vom vedea din ce în ce mai mulți Putini în lume”
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Trăistariu, vorbe grele după Eurovision. De ce a ajuns concursul o catastrofă
EVZ.ro
Adevărul despre Andreea Liptak, după 12 ani! De ce a plecat din televiziune! A fost sau nu dată afară!
Spynews
Schimbare pentru cei care au PERMIS CATEGORIA B. Decizia oficială a intrat deja în vigoare
Capital.ro
Horoscop 13 mai 2024. Berbecii vor fi plini de energie și determinare, Racii iau decizii înțelepte
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Noi taxe și impozite pentru români. Ce biruri pregătește Guvernul
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cine este Nemo, artistul elvețian care a câștigat Eurovision 2024. A spart trofeul pe scenă la câteva secunde după ce l-a primit / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro