O rețetă extrem de des întâlnită pe mesele multora este cea de musaca. Majoritatea românilor o fac însă cu cartofi și un sos diferit de carne. Cum trebuie pregătită în mod normal și care este secretul știut de greci? Nu trebuie să lipsească un ingredient care va da o altă aromă întregului preparat. Ai mai jos pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a-ți surprinde familia la masa de prânz.
Nu există oameni care să nu iubească musacaua. Aceasta este preparată peste tot în lume, cu diferite ingrediente. Majoritatea românilor o consumă de foarte mult timp, dar alături de sosul de carne se află straturile generoase de cartofi. Aceștia sunt folosiți pentru că sunt și ieftini, dar oferă și un gust bun.
Grecii sunt atenți la un anumit detaliu: la calitatea produselor. Trebuie să știi întâi de toate că în rețeta originală nu există cartofi, ci vinete. Ele trebuie să fie coapte și tăiate felii înainte de a fi asamblate în preparat.
De asemenea, în sosul de carne nu trebuie să lipsească roșiile coapte, ceapa și usturoiul călite sau uleiul de măsline. Mai mult decât atât, ai grijă ca sosul bechamel să nu se ardă pentru că altfel va schimba tot gustul preparatului tău pe care îl va face amărui.
3-4 vinete
10 roșii
2 linguri de bulion
1 linguriță de scorțișoară
1 vârf de cuțit de ardei iute/chilli pudră
1kg de pulpă de miel dezosată
3 cepe
3 căței de usturoi
ulei de măsline
sare, piper
4 foi de dafin
30g de unt
1 litru de lapte proaspăt
100g de făină
2 ouă
sare, piper
nucșoară
Spală vinetele și taie-le pe lung ori rondele, iar mai apoi pune-le în tavă cu puțină sare pentru a se scurge surplusul de apă din ele. Între timp, pune carnea pe foc alături de ulei, ceapă și usturoi, iar după ce ajunge la jumătatea procesului adaugă roșii cuburi și sos de tomate până se acoperă jumătate de tigaie.
Adaugă peste 15 minute foi de dafin și mirodeniile pe care le preferi tu. Amestecă untul cu făină și pune ușor lapte, brânzeturile alese și nucșoară. După ce ai gata ambele sosuri, este timpul să asamblezi totul.
Pune un strat de carne, unul de vinete, ulterior sos bechamel și repetă procesul până ce la final rămâi cu un rând de vinete. Adaugă peste puțin din brânzeturile dorite și lasă la cuptor preț de 35 de minute la 180 de grade Celsius.