Béchamel, cunoscut și sub numele de sos alb, este unul dintre sosurile mamă ale bucătăriei franceze și este folosit într-o varietate de mâncăruri populare, inclusiv lasagna, moussaka, macaroane cu brânză și plăcintă de pește. Este preparat din lapte amestecat cu un roux de făină și unt și are un gust fin și cremos. Cum să îl gătești în mod corect? Există un pas pe care nu trebuie să-l uiți.
Sosul bechamel este printre cele mai cunoscute sosuri din lume și se folosește în multe rețete. Acesta este utilizat în special în lasagna, alături de un sos de carne și roșii și foile specifice. Deși ai crede că doar astfel poate fi pus în valoare, nu este deloc așa.
Acesta este de mare ajutor la ouă umplute cu piept de pui și sos bechamel pe deasupra, ouă poșate cu bechamel și cașcaval ras, musaca de vinete cu sos bechamel, paste la cuptor cu mai multe feluri de brânzeturi sau friptură, costițe cu sos bechamel, sparanghel și cartofi piure, musaca de cartofi cu carne și sos bechamel sau quiche cu spanac, brânzeturi și sos bechamel între straturi. Acesta trebuie să nu aibă cocoloașe, ci o textură fină și lăptoasă. Un pas important pe care îl cunosc toți bucătarii este nucșoara care se pune la mijlocul rețetei. Aceasta oferă o aromă impresionantă sosului și ajută și celelalte ingrediente să iasă în evidență.
Există doar câțiva pași mici în prepararea sosului bechamel. Se topește untul într-o tigaie, se amestecă cu făină, apoi se adăugă treptat laptele și se bate până când se omogenizează. Poate fi ușor dacă dacă se cunosc pașii, iar dacă nu, ne putem trezi cu un sos prea gros, prea subțire, insuficient gătit, ars, cu cocoloașe sau orice combinație a celor de mai sus.
Există câteva tehnici pe care trebuie să le învățăm pentru ca sosul să iasă cum trebuie. Odată ce le cunoașteM, prepararea sosului bechamel va fi într-adevăr la fel de ușoară pe cât pare. Urmați secretele de mai jos pentru a face un sos bechamel perfect de fiecare dată.