19 iul. 2023 | 15:01

Cum faci cel mai rapid bulion. E gata în 30 de minute, nu mai stai ore în şir după el

Utile
Cum faci cel mai rapid bulion. E gata în 30 de minute, nu mai stai ore în şir după el
Cum faci cel mai rapid bulion. E gata în 30 de minute, nu mai stai ore în şir după el

Este perioada în care se coc roșiile și deja ne pregătim pentru iarnă, cu tot felul de preparate pe bază de tomate. Bulionul este cel mai îndrăgit și folosit preparat, dar uneori durează și câteva ore bune să fie făcut.

Bulionul este un ingredient esențial în bucătăria noastră, dar uneori timpul limitat ne împiedică să-l pregătim în mod tradițional, cu ore întregi de fiert. Cu toate acestea, există o soluție pentru a obține un bulion savuros într-un timp scurt, de doar 30 de minute.

Cum să faci bulion în doar 30 de minute

Când faci bulion, este important să folosești o mașină care separă coaja și semințele de pulpă. Pune zeama și pulpa rămase într-un vas și lasă-l acolo 8-10 ore. Atenție, însă! Nu trebuie ținută compoziția în soare, ci la temperatura camerei, departe de lumină.

Nu țineți bulionul mai mult de 12 ore, pentru că va începe să fermenteze și conținutul nu va mai putea fi fiert. În plus, gustul se va schimba dacă va sta prea mult să se odihnească.

În acest timp, pulpa vine la suprafață și zeama rămâne sub. Această apă se înlătură cu un furtun, exact cum facem cu vinul din butoi. Astfel, rămâne doar ce este mai gros și se pune apoi la fiert. Pentru că este o compoziție omogenă, mai are nevoie doar de 30 de minute de fierbere.

Trucuri pentru un bulion perfect

O alegere atentă a condimentelor și ierburilor aromate poate transforma un bulion obișnuit într-o explozie de arome. Adaugă câteva frunze de dafin, boabe de piper, cuișoare sau alte condimente preferate.

Pentru a obține un bulion clar și limpede, este important să îl fierbi la foc mic și să îndepărtezi spuma care se formează la suprafață. Această spumă este alcătuită din impurități și grăsimi care pot afecta aspectul și gustul bulionului.

Poți adăuga ierburi proaspete, cum ar fi pătrunjel, cimbru sau rozmarin. Experimentează diferite combinații, pentru a-ți găsi gustul preferat.

După ce ai terminat de gătit bulionul, este recomandat să îl lași să se răcească și să se odihnească timp de aproximativ 20-30 de minute. Acest timp de odihnă va permite aromelor să se întrepătrundă și să se intensifice.

Parteneri
Ce s-a descoperit la autopsia lui Silviu Prigoană. Cauza reală a morții milionarului
Redactia.ro
Unde va fi înmormântat Silviu Prigoană? „La etajul doi mă duc, sub tata! Sunt pregătit să mor.” Declarații halucinante ale omului de afaceri în podcastul lui Bursucu cu câteva zile înainte să moară!
Click.ro
Care a fost cauza morții lui Silviu Prigoană. Ce au descoperit medicii legiști
Digi24
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
Vocea.biz
Anamaria Prodan i-a cerut iertare lui Reghecampf, după moartea lui Silviu Prigoană: 'Am pus mâna pe telefon şi i-am scris'. Ce răspuns a primit impresara de la fostul soț
Unica.ro
Șoferii nu pot pleca la drum fără așa ceva. Sunt vitale iarna
EVZ.ro
Ce a comandat Silviu Prigoană de la restaurantul din Bran, cu câteva minute înainte să moară. Afaceristul nu a mai apucat să mănânce
Spynews
Regula pentru chiriașii și proprietarii de la bloc. Ce ești obligat să faci iarna când nu ești în apartament
Capital.ro
Silviu Prigoană, 8 căsnicii, 4 soții, 6 divorțuri. Prima soție l-a lăsat văduv, iar ultima i-a adus liniștea, până când moartea i-a despărțit. Cine sunt femeile care i-au marcat viața
Avantaje
DEZVĂLUIRI din VILA lui Silviu Prigoană. Copiii, PRINȘI în CONFLICT
Mediaflux
Trupul neînsuflețit al lui Silviu Prigoană a fost ridicat de la INML Brașov. Ce se va întâmpla înainte de a fi depus la capelă
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cine este văduva lui Silviu Prigoană. Mihaela este mai tânără cu 15 ani decât regretatul om de afaceri
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro