Trebuie să recunoaștem că să ai pe masă o musca de cartofi cu carne delicioasă, este visul oricărei gospodine. Dar, pentru ca totul să iasă perfect, ai nevoie de ingredientul pentru cea mai bună musaca de cartofi cu carne. Playtech Chef spune că este vorba de sosul care îi schimbă tot gustul. Citește mai departe și vezi despre ce ingredient este vorba.
Deși preluat din bucătăria mediteraneană, în acceptul gospodinelor din România care au dus rețeta la un alt nivel, este unul din acele preparate culinare extrem de ușor de realizat și care se poate mânca foarte repede și bine.
În România musacaua a venit odată cu Imperiul Otoman, pe vremea ocupației teritoriilor istorice de către aceștia, ulterior rămânând ca un fel de mâncare regăsit pe mai toate mesele.
Pe lângă cea cu cartofi, unele gospodine mai fac acest preparat și cu paste, în loc de cartofi sau chiar în loc de vinete, dar nu fără a avea carne în ea.
Dacă în bucătăria grecească, de exemplu, preparatul are straturi de legume, de cele mai multe ori vinete, dar și cartofi, alături de carnea de miel, în România se mai face și cu un amestec de carne de porc cu carne de vită, sau doar cu una din cele două, la care se adaugă legume, vinete, cartofi și, bineînțeles carnea.
Află despre: Musaca de vinete cu carne tocată. Rețeta de musaca grecească
Trendul de a manca preparate vegetariene a dus rețeta într-acolo, încât există acum rețete de musaca doar cu legume și cartofi, și fără a mai pune carne, că doar e vegetariană, nu?
Dar, revenind la rețeta clasică, Playtech Chef ne propune să aflăm care este ingredientul pentru cea mai bună musaca, care se va regăsi în sosul care îi schimbă tot gustul. Așa că, citește mai departe și vezi despre ce este vorba.
Când vine vorba de rețeta pentru musaca de cartofi cu carne, ai nevoie de cartofi, bineînțels, carnea, și aici intervine alegerea fiecărei gospodine, și anume fie amestecul de carne de porc cu vită, porc cu miel, toate trei la un loc, sau una dintre ele, apoi mai ai nevoie de vinete, un sos bechamel și sosul de roșii.
Dar, Playtech Chef spune că ingredientul pentru cea mai bună musaca de cartofi cu carne, este usturoriul, sau, de ce nu, ceapa, la care se adaugă și ardeiul gras, toate punându-se în amestecul de carne.
Citește și: Rețetă pentru o cină sățioasă: Musaca de post cu vinete și cartofi
Odată stabilit ingredientul minune, usturoiul sau ceapa, depinzând de gustul fiecăruia, tot ce ai de făcut după, este să te apuci de pregătit preparatul. În ceea ce privește sosul, așa cum spuneam va fi nevoie de douăp.
Primul este sosul de roșii care, în mod normal, ar trebui să-l faci din roșii proaspete, spune Playtech Chef. Cel de-al doilea sos, este sosul bechamel, care va veni peste toate celelalte ingrediente, la final, după ce scoți musacaua din cuptor.
Cam ăsta este secretul unei musaca bune, iar noi îți urăm Poftă bună!