24 feb. 2022 | 15:25

Ingredientul pe care să-l pui în apa în care fierb ouăle. Nu trebuie doar sare!

Utile
Ingredientul pe care să-l pui în apa în care fierb ouăle. Nu trebuie doar sare!
Ingredientul pe care să-l pui în apa în care fierb ouăle.

Ce ingredient trebuie să pui în apa în care fierb ouăle și nu ne referim doar la sare. Ingredientul la care facem referire se folosește pentru a nu avea probleme atunci când trebuie să decojești ouăle fierte. Deși unii aleg să pună sare în apa care fierb ouăle, pentru ca ele să se decojească mai ușor, metoda nu este una sigură, tocmai de aceea trebuie să te folosești de alt ingredient util.

Ingredientul pe care să-l pui în apa în care fierb ouăle

Astfel, pentru ca ouăle să se decojească ușor după fierbere, trebuie să adaugi în apa de pe foc o linguriță de bicarbonat de sodiu. Acest ingredient foarte util în bucătărie, de altfel, te va ajuta în operațiunea de decojire cu succes a ouălor fierte.

Ce mai trebuie să ai în vedere în acest proces este și prospețimea ouălor. Cele mai vechi de șapte zile se fierb mai greu și tot mai greu se și decojesc. Dar dacă alegi să folosești bicarbonatul de sodiu vei scăpa de această grijă.

Cât trebuie să lași ouăle la fiert

Dar mai este o metodă pentru a decoji mai simplu ouăle fierte. Astfel, imediat după ce le-ai scos din apa clocitită, trebuie să ai la îndemână o crăticioară cu apă foarte rece, dacă nu chiar cu gheață. Răcirea rapidă a ouălor va ajuta să le decojești mai ușor. Cât despre tipul de ouă fierte pe care îl dorești, trebuie să fii atent la timpul pe care îl petrec acestea în apa fiartă.

De menționat este că ouăle se pun în apă atunci când ea este caldă, dar nu a ajuns la punctul de fierbere. Acela este de fapt momentul în care trebuie să adaugi ouăle.

Dacă vrei să servești la micul dejun ouă fierte moi, ele trebuie să stea în apă vreme de patru minute. Dacă le preferi cleioase, trebuie să lași la fiert un timp de șase minute, iar dacă vrei să le servești tari, trebuie să le lași în apă 10 minute, după care să le scoți.

Dacă ouăle au stat la frigider, înainte de a le fierbe trebuie să le ții o jumătate de oră la temperatura camerei. Motivul este acela că schimbarea bruscă de temperatura poate duce la spargerea cojii sau poate reduce calitățile oului.

Un alt sfat pentru fierberea corectă a ouălor este alegerea unui vas lejer, pentru ca ouăle să nu fie înghesuite sau să stea unele peste altele.

Parteneri
Ultima dorință a lui Helmut Duckadam. Ce a lăsat scris în testament. Soția sa a oferit detalii neștiute
Redactia.ro
Scrisoarea dureroasă a unei foste vecine a lui Georgescu în Austria. „Îl cunosc. Renunț la cetățenie”
Click.ro
Cine este Bogdan Peșchir, programatorul care a făcut donații de peste un milion de euro în campania lui Călin Georgescu
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
A fost mare petrecere la Craiova de ziua lui Cătălin Botezatu! Vica Blochina și Raluca Bădulescu au făcut senzație cu ținutele lor! Imaginile spun tot!
Unica.ro
Mare schimbare pentru români. Se vinde un celebru supermarket
EVZ.ro
Cristina Pucean, declarație de dragoste pentru Bogdan de la Ploiești! Imaginea cu care confirmă că formează din nou un cuplu | FOTO
Spynews
Lovitură pentru Călin Georgescu. Anunțul venit de la Parchetul General
Capital.ro
Naomi Hedman, fosta iubită a lui Florin Ristei, a confirmat relația cu fiul Ozanei Barabancea. Cum l-a fotografiat pe Andrew în pat
Avantaje
LEGĂTURILE dintre lumea INTERLOPĂ și Călin Georgescu, s-au făcut AMENINȚĂRI! SCHIMBUL de MESAJE de pe Tik Tok
Mediaflux
Cum s-au cunoscut Diana Bulimar și iubitul ei, Radu Dumitrache. Cei doi au planuri de nuntă și participă în noul sezon Power Couple
Spynews.ro
Cine e bruneta care a detronat manelele din trending. Misha Miller, virală internațional pe TikTok cu piesa „Bam Bam”
Antena 1
Actori din 'Singur acasă' care au murit de când filmul a fost lansat
Shtiu.ro