Mulți oameni aruncă apa după ce fierb ouăle de la micul dejun fără să știe că ar putea să o folosească într-un fel. De ce nu trebuie să scapi rapid de ea și unde trebuie să o pui? Ajută foarte mult dacă îți faci un obicei din asta. Conține calciu și este o metodă bună pentru lucrurile pe care le îngrijești cu drag din casa ta. Cum trebuie să procedezi și unde e nevoie să o verși?
Majoritatea oamenilor adoră să consume ouă fierte. Indiferent dacă le fac moi, tari sau poșate direct în apă, sunt perfecte pentru micul dejun. Poți să le consumi simple, alături de câteva brânzeturi și mezeluri sau avocado și roșii.
Un detaliu este legat de pasul următor după ce ai preparat prima masă a zilei. Mulți aruncă apa în care au fiert ouăle, însă puțini știu că ea poate fi folositoare florilor de apartament. Mai exact, ajută în îngrijirea plantelor de ghiveci pe care le ai prin sufragerie sau pe hol ori pe terasa casei.
Aceasta conține calciu organic și întărește sistemul de rădăcină al platei. De asemenea, coaja de ou eliberează săruri minerale în timpul fierberii, lucru care îmbogățește solul florilor tale.
Este recomandat să uzi florile cu o astfel de apă o dată pe lună. Nu trebuie să exagerezi cu acest obicei. Este de dorit să lași apa să se răcească și să o folosești în ziua în care ai preparat ouă pentru mic-dejun pentru că trebuie să fie totuși proaspătă.
Plantele din ghiveci nu beneficiază de aportul de nutrienți al celor care sunt sădite în curtea casei tale. Poate nu știai, dar zahărul este printre cele mai bune îngrășăminte naturale. Este de ajuns să amesteci o lingură de zahăr într-un pahar cu apă și să folosești soluția pentru a le uda.
Acest truc ajută la creșterea lor frumoasă și sănătoasă. De asemenea, zațul de cafea este și el folosit pentru conținutul ridicat de azot, fosfor, minerale și potasiu care fac din zațul de cafea un îngrășământ natural de înaltă calitate.
Trebuie doar să răspândești zațul din cafeaua de dimineață pe pământul florilor din ghiveci după ce îl lași la uscat. Mai mult decât atât, apa în care ai fiert legumele este și ea un îngrășământ natural foarte bun datorită vitaminelor eliminate în apă în timpul procesului de preparare.