Un ingredient pe care mulți dintre noi îl avem în casă are beneficii neștiute asupra sănătății. Aceasta tratează cu succes chiar și durerile de dinți. Pe lângă utilizarea culinară, tarhonul are și unele proprietăți miraculoase medicinale.
Frunzele și tulpinile de tarhon sunt folosite în bucătărie, în stare uscată sau proaspătă. Pentru sănătate, tarhonul este folosit în stare verde. Această palntă este cultivată de mii de ani, fiind menționată în scris încă de acum 2500 de ani.
Tarhonul este de mai multe feluri. Tarhonul francez este cel folosit pentru uz culinar, tarhonul rusesc, care nu este folosit pentru uz culinar și tarhonul mexican, care reprezintă o variantă tot pentru preparatele culinare.
Pe lângă folosirea lui în băcătărie, tarhonul are și proprietăți medicinale remarcabile în tratarea unei serie de afecțiuni. Uleiul esențial din tarhon este folosit pentru a trata o serie de probleme de sănătate, inclusiv reumatism, dar și ca stimulant digestiv.
Ca și alte plante, tarhonul are proprietăți antioxidante excelente. Antioxidanții ajută la protejarea organismului de numeroase boli crunte și, de asemenea, ajută la amânarea îmbătrânirii.
Tarhonul este un remediu natural care ne poate scuti de multe drumuri la farmacie. De-a lungul timpului planta a fost folosită pentru a trata durerile de dinți din Grecia antică, având un efect rapid.
Grecii antici pur și simplu mestecau frunzele pentru a scăpa de durere. Tarhonul ameliorează durerile pentru că conține un nivelu ridicat de eugenol.
În plus, tarhonul ajută la ameliorarea durerii dentare și poate fi de asemenea folosit pentru a calma inflamația gingiilor și durerea care adesea provoacă durerea de dinți. Tarhonul ajută și ficatul, și digestia.
Consumarea plantei ca atare sau ceaiul de tarhon ajută la calmarea stomacului și la ameliorarea unei varietăți de simptome legate de o digestie slabă. Tratează balonarea, dispepsia și iritații la nivelul stomacului. Tarhonul mai este bun și la eliminarea paraziților intestinali.
Antioxidanții conținuți de tarhon pot ajuta la menținerea corectă a celor mai importante organe ale corpului, aici fiind inclus și sistemul cardiovascular. Asta înseamnă că tarhonul protejează de atacuri de cord și infarct, doi dintre cei mai mari ucigași din lumea modernă.
De asemenea, tarhonul este bogat în betacaroten, esențial pentru funcția oculară sănătoasă. Adăugarea tarhonului în dietă poate proteja împotriva oricărei degenerări viitoare a ochilor.