Ingredientul din bucătărie la fel de util ca bicarbonatul de sodiu. Poate să desfacă și noduri sau să curețe grăsimea!

Ingredientul din bucătărie la fel de util ca bicarbonatul de sodiu. Poate să desfacă și noduri sau să curețe grăsimea!
Cum sa prepari solutia

Ce făceau oamenii înainte de a avea zeci de produse de curățare diferite pe rafturile supermarketurilor? Mulți apelau la un produs miraculos, modest și ieftin: amidonul de porumb. Acest carbohidrat sub formă de pudră este extras din porumb, care este apoi prelucrat și vândut în cutii și canistre la aproape toate punctele de vânzare a produselor alimentare. Iată doar câteva dintre lucrurile pe care le puteți curăța cu o cutie de amidon de porumb și, în unele cazuri, cu un burete și puțină apă caldă.

Pete de grăsime pe haine

Aplicați o lingură mare de amidon de porumb pe o pată de grăsime de pe o piesă de îmbrăcăminte și lăsați-o să stea timp de 12 ore. Apoi spălați-o în mod normal. Amidonul de porumb va absorbi grăsimea direct de pe îmbrăcăminte.

Lustruiește argintul

O pastă făcută în casă din 1 parte amidon de porumb la 2 părți de apă poate fi folosită pentru a lustrui argintul. Frecați pasta pe tot argintul cu o cârpă delicată și apoi clătiți-o. Asigurați-vă că testați acest lucru în câteva zone ascunse înainte de a o folosi pe tot argintul, dar este o modalitate ieftină de a îndepărta pătarea.

Îndepărtați petele sau mirosurile de pe covor

Presărați amidon de porumb pe covor. Lăsați-l să stea timp de 10 până la 20 de minute înainte de a aspira. Acest lucru poate funcționa ca un tratament general sau poate fi folosit pentru a trata pete specifice de pe covor.

Amidonul de porumb este deosebit de bun pentru a scoate petele uleioase de pe covor. De asemenea, amidonul de porumb poate absorbi mirosurile și împrospăta covoarele. Presărați puțin amidon de porumb pe covoare și lăsați-l să acționeze timp de 15 minute înainte de a aspira bine.

Împrospătați mănușile de cauciuc

Pentru a preveni umezeala în mănușile de cauciuc și pentru a le permite să alunece mai ușor pe și de pe ele, presărați o cantitate mică de amidon de porumb în fiecare mănușă. Acest lucru va elimina orice miros persistent și le va face mai plăcut de folosit.

Curățați oalele, tigăile și plitele de gătit

Amestecați 1 parte de apă cu 2 părți de amidon de porumb pentru a obține un detergent de frecare neabraziv. Acesta poate fi folosit pentru a freca băile și alte suprafețe, cum ar fi blaturile din bucătărie.

Frecați oalele și tigăile cu un mic strop de amidon de porumb pentru a îndepărta cu adevărat petele și alimentele arse. Nu este nevoie de foarte mult pentru a face o mare diferență în cele mai murdare oale și tigăi ale tale.

Desface noduri

Pentru a face magia să se întâmple, frecați doar puțin amidon de porumb pe și în jurul nodului. Făcând acest lucru ar trebui să îl slăbească și îl veți putea dezlega mai ușor. Bineînțeles că acum veți avea amidon de porumb pe șiret sau ce ai dezlegat, dar se șterge ușor.

Împrospătați saltelele

Presară amidon de porumb pe o saltea goală. Acordați o atenție deosebită zonelor umede care trebuie să aibă lichidul absorbit. Lăsați o grămăjoară de amidon de porumb pe suprafață timp de până la o oră înainte de a aspira amidonul de porumb.

Îndepărtați petele uleioase de pe jos

Uleiurile și murdăria vă pot păta curtea lăsând pete inestetice. Aceste pete pot fi dificil de îndepărtat deoarece se impregnează adânc în suprafață. Presărați abundent zona cu amidon de porumb și lăsați-l să stea timp de câteva ore. Aspirați sau măturați amidonul de porumb și veți constata că acesta a absorbit pata de pe beton.