Și-a frecat câinele cu bicarbonat de sodiu și nu i-a venit să creadă ce s-a întâmplat în doar câteva minute. Efectul de după este genial

Și-a frecat câinele cu bicarbonat de sodiu și nu i-a venit să creadă ce s-a întâmplat în doar câteva minute. Efectul de după este genial
De ce sa speli cainele cu bicarbonat de sodiu

Proprietarii de câini sau de pisici știu cât de dificil poate să fie uneori să le ofere toată îngrijirea de care au nevoie aceste animale.

De ce să îți freci câinele cu bicarbonat de sodiu

Dar un ajutor mare îl pot primi de la banalul bicarbonat de sodiu, care face minuni în ce privește curățarea blănii, eliminarea puricilor, dar și eliminarea mirosurilor neplăcute la animale.

Bicarbonatul de sodiu poate să alunge puricii. Așadar, cu câteva ore înainte de a-i face baie, pudrează blana câinelui cu bicarbonat de sodiu. Acest tip de tratament foarte simplu omoară puricii și scoate și mirosul din blana câinelui. Clătește foarte bine apoi, pentru a nu i se irita pielea câinelui.

Bicarbonatul de sodiu curăță blana câinelui, așadar, înainte de a-l peria, pudrează-l cu bicarbonat de sodiu. Părul său va fi mai curat și mai strălucitor, îi vor dispărea mirosurile neplăcute și puricii, insecte cărora nu le place deloc alcalinitatea.

Bicarbonatul de sodiu mai are și alte întrebuințări când vine vorba despre câinele tău. Prin urmare, dacă patrupedul este înțepat de o insectă, înlătură acul, dacă este cazul, după care aplică pe zona afectată o pastă groasă din bicarbonat de sodiu amestecat cu apă. Lasă apoi să se usuce și să se calmeze pielea, după care clătește.

Bicarbonatul de sodiu, util și pentru pisici

Bicarbonatul de sodiu este util și în cazul pisicilor. El poate să absoarbă mirosul din cutia cu nisip a pisicii. Ca să facă asta, trebuie să-l presari pe fundul cutiei, sub așternut. Iar dacă în casă ai pisoi, poți să apelezi la următorul truc ca să-i înveți pe aceștia să meargă la cutia lor cu nisip. Astfel că de câte ori își fac nevoile în altă parte, presară pe udătură bicarbonat de sodiu. Acesta va elimina mirosul și îi va descuraja pe pisoi să mai repete greșeala.

Dacă ai animale în cușcă, precum un iepure sau un purceluș de India, poți să atenuezi mirosurile neplăcute dacă le pui, din două în două zile, bicarbonat de sodiu sub așternut. Chiar dacă animalul o să lingă puțin din bicarbonatul de sodiu, acest lucru nu îi va face rău. Ai grijă numai ca vasul de apă să fie tot timpul plin.

Dacă ai păsări în colivie, trebuie să știi că după curățenia obișnuită a coliviei, poți să presari pe fundul acesteia bicarbonat de sodiu, după care să pui deasupra o hârtie. Microbii și mirosurile urâte dispar ca prin farmec.