Ingredientul din bucătărie care îți lasă chiuveta și cada imaculate. Nu vei mai proceda altfel

Ingredientul din bucătărie care îți lasă chiuveta și cada imaculate. Nu vei mai proceda altfel
Trucuri de curățenie și ingredientul minune din bucătărie

Atunci când vine vorba de bucătărie, baie, sau duș, necesită mult timp să le cureți. Dar, norocul nostru, există diferite trucuri care ne pot face viața mai ușoară. Există trucuri care se bazează pe amoniac, și până la clasicul oțet. Toate aceste ingrediente ne pot ajuta să avem bucătăria, baia, chiuveta și cada imaculate.

Trucuri de curățenie și ingredientul minune din bucătărie

Când vine vorba de blaturile de bucătărie, nu există o singură soluție de curățare care să fie potrivită pentru toate suprafețele. Același lucru se întâmplă și în cazul ghiuvetei, băii sau chiar a gresiei din baie. Fiecare material folosit pentru suprafețele de lucru este diferit, fiecare având avantajele și dezavantajele sale.

Unele materiale sunt mai capabile să facă față uzurii, ruperii și incidentelor din bucătărie decât altele. Și, indiferent de material, toate suportă zilnic un anumit nivel de abuz. Nu toate deversările sunt curățate cu promptitudine, iar daunele pot apărea chiar și atunci când suntem cei mai sârguincioși.

Pentru mulți dintre noi, un produs de uz casnic util, cum ar fi oțetul, amoniacul sau chiar praful de copt, este deseori un produs de curățare în bucătărie. Dar pentru unele materiale, cum ar fi granitul sau marmura, acesta poate face mai mult rău decât bine.

Același lucru, când vine vorba de oțet, amoniac sau praf de copt, se întâmplă și în baie, unde de multe ori avem chiar mai mult de curățat. Pe lângă utilizarea lor în preparate, toate aceste trei, dar mai ales oțetul, sunt trucuri salvatoare.

Modalități de curățare folosind oțet alb

În timp ce oțetul alb este cel mai bine cunoscut pentru utilizările sale culinare, acesta poate face minuni în baie. Lăudat pentru soluția sa puternică de acid acetic, oțetul ajută la dizolvarea depunerilor minerale, a bacteriilor, a murdăriei, a grăsimii și a murdăriei.

Nu sunteți sigur cum să folosiți oțetul alb pentru a vă curăța baia, toaleta sau chiuveta? Specialiștii au dezvăluit cum poate oțetul alb să vă ajute să o păstrați impecabilă. De la cum să curățați dușul în mod corespunzător, până la deblocarea scurgerilor de duș, aruncați o privire la sfaturile de curățare ușoară de mai jos.

1. Cum se curăță un cap de duș cu oțet

Nu ești sigur cum să cureți eficient capul de duș? Pur și simplu toarnă puțin oțet alb într-o pungă de plastic și fixează-o în jurul capului de duș cu o cravată de păr.

Lasă-l peste noapte și scoate-l la prima oră dimineața. Vei fi uimit de rezultate!

2. Oțetul îți curăță dușul

Curățarea unui duș ar putea părea o sarcină simplă, dar se pare că mulți dintre noi sunt nedumeriți în privința modului în care să îl curețe corespunzător. Aduceți oțetul la fierbere, apoi folosiți oțetul cald pentru a șterge ușa și pereții dușului.

Păstrați-le umede, ștergându-le la fiecare cinci-opt minute, timp de 30 de minute. Apoi, umeziți o cârpă din microfibre în oțet, un praf de bicarbonat de sodiu și frecați.

3. Cum se curăță o toaletă folosind oțet

Vrei să-ți cureți toaleta ca un profesionist? Pentru cele mai bune rezultate, pur și simplu toarnă o cană de oțet în vas și lasă-l să stea peste noapte.

Dimineața, presară cu bicarbonat de sodiu și freacă bine. După aceea, trage apa și vei rămâne cu o toaletă impecabilă.

4. Cum să cureți ușa de la duș

Oțetul distilat poate face minuni pe geamul de duș, dar și pe geamurile tale. Umple o sticlă cu pulverizator cu părți egale de oțet alb și apă și pulverizează ușa de duș. Pentru o strălucire fără dungi, optați pentru o racletă accesibilă.

5. Cum se deblochează o scurgere de duș

Nu ești sigur ce trebuie să faci? Turnați o oală cu apă clocotită în scurgere. Apoi, turnați 125 g de bicarbonat de sodiu în scurgere, urmat de o soluție de o parte de apă și o parte de oțet alb. Așteptați cinci până la 10 minute înainte de a fierbe din nou apa în scurgere.

6. Cum curăță oțetul o cadă de baie

Căzile de baie pot adăposti murdărie, murdărie și bacterii în timp. În timp ce mulți dintre noi vor căuta în mod natural cel mai apropiat spray de baie pentru a o șterge, oțetul funcționează chiar mai bine.

Pentru a curăța, ștergeți cada de baie cu oțet simplu, apoi presărați cu puțin bicarbonat de sodiu, înainte de a folosi o cârpă rezistentă la zgârieturi pentru a freca și clăti.

7. Cum să cureți gresia din baie folosidu-te de oțet

Una dintre cele mai bune modalități de a aborda gresia este să amestecați ½ cană de oțet alb distilat împreună cu un litru de apă caldă.

Apoi, folosiți soluția pe o cârpă moale și frecați bine. Nu numai că vă va lăsa gresia ca nouă, dar vă va menține și mirosul proaspăt al băii.

8. Cum să cureți o perdea de duș

Dacă perdeaua de duș poate fi spălată la mașină, pur și simplu pune-o în tambur cu detergentul tău obișnuit și 125 g de bicarbonat de sodiu. Spălați-o în apă fierbinte la cel mai înalt nivel.

La ciclul de clătire, adăugați 125g de oțet alb distilat. Dacă este o perdea din țesătură, lăsați-o să treacă prin ciclul de centrifugare, dar dacă este din plastic, atunci scoateți-o înainte și lăsați-o să atârne în baie.

9. Cum să cureți chitul din baie

Pentru a reda strălucirea băii tale, pulverizează oțet alb nedestilat direct pe rosturile murdare și lasă-le timp de 15 minute. Apoi, folosiți o periuță de dinți veche și frecați. Este la fel de simplu ca asta.

10. Cum să îndepărtezi petele de pe toaletă cu oțet

De-a lungul anilor, este posibil să observi că toaleta ta adăpostește mai multe pete pe fundul vasului și pe margine. Înmuiați câteva prosoape de hârtie cu oțet alb, apoi băgați prosoapele sub marginea vasului.

Lasă-l câteva ore, îndepărtează prosoapele de hârtie și apoi freacă-l cu oțet alb într-o sticlă de plastic.

Concluzie

Banalul oțet, pe lângă beneficiile pe care le are în bucătărie, la preparatele tale, are și o groază de utilizări, mai ales la curățenie.

Așa că, nu mai sta pe gânduri, apucă-te de treabă și impresionează-ți partenera cu trucurile tale de curățenie.