De ce este bine să pui ceapă în baie? Ei bine, foarte puțini oameni au auzit de acest obicei, iar majoritatea evită să pună acest aliment într-o astfel de încăpere. Iată ce se întâmplă, de fapt, dacă ții o ceapă acolo unde ne facem nevoile.
Majoritatea gospodinelor se luptă cu mirosurile neplăcute din baie și întotdeauna aleg odorizantele de aer, care nu fac mare lucru. Parfumul acestor spray-uri este înțepător și de multe ori nu îndepărtează total mirosurile, ci doar le maschează.
Pe vremuri, părinții noștri nu cumpărau produse chimice, ci alegeau chestii naturale, printre care și ceapa. Așezau această legumă pe o farfurie, lângă toaletă. Acest truc genial de a pune ceapă în baie este extrem de benefic. Puțini știau că leguma are rolul de a neutraliza mirosurile.
Astel, puteți așeza o ceapă pe rezervorul toaletei, iar mirosurile neplăcute vor fi absorbite pentru o perioadă foarte lungă de timp. De asemenea, dezinfectează aerul și distruge bacteriile. De reținut, însă! Mirosul de ceapă nu va persista deloc în baie.
Gândacii sunt dăunători extrem de neplăcuți și nimeni nu vrea să-i vadă umblând pe tejghea sau pe gresie, sub mobilă. Pe lângă faptul că sunt dizgrațioși, insectele pot aduce cu bacterii cee provoacă alergii respiratorii, astm și chiar salmonela care se pot răspândi în bucătăria ta.
Înainte de a cumpăra un întreg arsenal de substanțe chimice din comerț pentru a scăpa de acești dăunători, mai întâi există câteva măsuri simple pe care le poți lua, pentru a preveni gândacilor la tine în gospodărie.
Dacă nu vrei să cumperi soluții chimice din comerț sau de la farmacia veterinară, gospodinele au găsit rezolvarea pentru toate problemele tale. Scapă de dăunători folosind această soluție naturală, din ceapă și bicarbonat de sodiu.
Pentru început, toci mărunt ceapa. Amestecă bucățile de ceapă cu câteva linguri de bicarbonat de sodiu, pentru a forma o pastă.
Împrăștie acest amestec în locuri strategice unde ai văzut trecând gândaci sau unde crezi că s-ar putea aduna. După ce ștergi soluția, cârpele pe care le folosești trebuie aruncate la gunoi, fără să fie refolosite ulterior.