Vă prezentăm 3 rețete simple de prăjituri cu care veți face furori printre cei dragi și printre prieteni. Fiecare dintre cele 3 rețete se prepară foarte ușor.
Prima rețetă prezentată este cea de tiramisu rapid. Este perfectă pentru o petrecere sau pentru noaptea dintre ani, însă poate fi preparată rapid și atunci când cei mici vă cer o prăjitură sau ceva dulce.
Ingrediente:
Bate galbenusurile cu zaharul pana devin spuma. Separat, bate albusurile spuma, apoi incorporeaza frisca si continua sa mixezi. Galbenusurile se amesteca cu mascarpone, se adauga compozitia de albusuri cu frisca, urmata de esenta si zaharul vanilat. Da piscoturile prin cafeaua usor racita, intinde in tava un rand de piscoturi si peste pune crema obtinuta. Continua sa adaugi randuri de piscoturi alternate de crema, iar la suprafata trebuie sa ramana un ultim strat de crema. Pudreaza tiramisu cu cacao. Da prajitura la frigider timp de 2-3 ore, apoi serveste-o.
Ingrediente blat
Ingrediente pentru glazură:
Se pune o cantitate mica de faina intr-un vas si se amesteca impreuna cu amoniacul stins cu oţet. Se inglobeaza zaharul si zaharul vanilat, uleiul, mierea, apa si coaja de lamaie si se amesteca bine. La final, se adauga faina, amestecand, pana ce compoziția capata consistenţa unei smantani groase.
Aluatul obținut se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 35-40 de minute, pana trece testul cu scobitoarea. Se scoate blatul si se lasa la racit. Intre timp, se prepara glazura de ciocolata: se pun pe foc, mai intai, apa, uleiul si zaharul. Cand au dat in clocot, se adauga cacaua si romul si se amesteca bine, astfel incat sa nu existe cocoloase de cacao. Se da glazura de o parte si se lasa sa se raceasca. Blatul racorit se taie cuburi potrivite ca marime care se trec pe rand prin glazura, apoi se tavalesc prin nuca de cocos.
Ingrediente
Topeste fulgii de ciocolata sau ciocolata la microunde sau la bain marie. Bate ouale timp de 6-7 minute pe viteza maxima a mixerului, pana cand ouale cresc mult in volum, apoi adauga si praful de copt.
Adauga ciocolata in centrul amestecului de oua si continua sa mixezi pana la omogenizare (1-2 minute).
Toarna amestecul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da tava la cuptor pentru 30 de minute. Taie prajitura numai dupa ce se raceste.