Adaugă în apa din cadă 2-3 plicuri de bicarbonat de sodiu, amestecă bine și îmbăiază-te în apa cu minunate virtuți terapeutice. Efectele trucului.
Ameliorează eczemele și elimină mâncărimile pielii – se recomandă îmbăierea în apă călâie, altminteri pielea se poate usca și mai tare, iar roșeața se poate agrava.
Detoxifiază pe exterior și interior – bicarbonatul de sodiu este potrivit pentru eliminarea toxinelor din corp, dar și de pe piele, lăsând-o curată și hidratată.
Eliberează tensiunea musculară – în combinație cu sarea Epsom, pulberea albă face minuni pentru cei care au febră musculară ori care se confruntă cu dureri de spate.
Calmează simptomele urticariei – această afecțiune se manifestă prin mâncărimea intensă a pielii și apariția unor porțiuni ridicate de piele, de culoare roșie. Cremele pe bază de corticosteroizi ameliorează aceste simptome. Soluția naturală pentru această situație este să aplici pe zona respectivă o pastă din apă și bicarbonat de sodiu pe care o lași să acționeze 10-15 minute. După acest pas este indicat să faci duș cu apă rece.
Elimină mirosul neplăcut al pielii – atunci când organismul se detoxifică, pielea ta poate avea un miros persistent, care nu dispare la simpla aplicare a gelului de duș, deși el parfumat. Pentru astfel de situații apelează la bicarbonatul de sodiu. Pune câteva plicuri în apa din cadă, iar porii vor fi curățați excelent. Mirosul va dispărea și pielea se va simți și va fi reîmprospătată, fără ajutorul parfumurilor din diferitele produse de îngrijire, care doar maschează problema.
„Trebuie să alegem corect produsele. Nu trebuie să ne ducem mereu către produsele pentru părul cel mai deteriorat. Trebuie să identificăm problema firului de păr, dacă a fost decolorat, vopsit în repetate rânduri, atunci clar trebuie un produs pentru reconstrucția firului de păr. Dacă părul doar pocnește, este casant sau se rupe, atunci mergem mai degrabă pe produse de hidratare.
După ce am stabilit produsele, avem nevoie de un șampon, balsam, ulei de păr și alte produse pentru coafarea lui, dacă simțim nevoia. Părul trebuie spălat atunci când simțim nevoia. Nu trebuie să lăsăm să pară murdar, să aibă un aspect neplăcut. Diferă de la persoană la persoană”, a explicat Denisa Hazaparu, hairstylist, într-un interviu pentru a7TV.