Cum se face masca de față cu bicarbonat de sodiu. Care este secretul puțin știut de românce

Cum se face masca de față cu bicarbonat de sodiu. Care este secretul puțin știut de românce
Cum se face masca de față cu bicarbonat de sodiu. Care este secretul puțin știut de românce

Începutul toamnei este momentul perfect să facem bilanțul în ceea ce privește pielea noastră. După luni întregi de soare, vacanțe la mare sau ore de efort intensiv în sala de forță pentru a arăta bine la plajă, primul care suferă este tenul nostru. Nu disperați, însă, căci pentru orice problemă există și o soluție. Una dintre ele: masca de față cu bicarbonat de sodiu.

Rețetă pentru mască de față cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient versatil, putând fi folosit atât în gospodărie, pentru curățenie, cât și pe chip, pentru regenerarea lui. Pulberea albă poate fi folosită ”din călcâi până în creștet”, fiind benefică, în diferite combinații, atât pentru micile crăpături care ne dau bătăi de cap atunci când purtăm sandale, cât și pentru părul deteriorat.

Revenind la chip, amestecă o linguriță de bicarbonat de sodiu cu o linguriță de ulei de cocos și masează bine pentru a intra în piele. Dacă ai tenul gras, încearcă să îți prepari o mască de exfoliere numai din bicarbonat de sodiu și apă. Folosește această mască o dată pe săptămână, iar tenul tău va fi curat și strălucitor.

Uită de celulită cu o metodă simplă bazată pe bicarbonat de sodiu

Pielea ca o coajă de portocală este dușamul femeilor. Pe lângă o alimentație sănătoasă și mișcare, este recomandat masajul. Pentru pasul din urmă ai nevoie doar de bicarbonat de sodiu și miere Manuka. Două linguri din fiecare ingredient, alături de puțină apă, și amestecul este gata pentru a fi pus pe piele. Aplică pasta pe zonele afectate și masează pe cât poți de mult.

Sarcina, vârsta, lipsa de mâncare și alimentația nesănătoasă sunt câțiva dintre factorii care duc la apariția celulitei. Se face de la orice și lupta cu ea e una permanentă. Este nevoie de mai multe tipuri de proceduri pentru a scăpa de această problemă, spun specialiștii. Niciodată nu o să reușim să o combatem doar cu o cremă din comerț, subliniază aceștia.

4 din 5 femei suferă de celulită. Ea poate apărea chiar de la pubertate, odată cu creșterea nivelului de estrogen din corp. În plus, alimentația dezechilibrată, lipsa de mișcare și viciile precum fumatul duc la accentuarea ei. Astfel, ținerea ei sub control devine din ce în ce mai dificilă.

„Trebuie doar să îmbinăm regimul alimentar, consumul de apă, unele aparate care ne ajută în acest sens, plus mișcarea, atunci sigur putem avea rezultate favorabile”, spune Andreea Broască, kinetoterapeut, pentru RomanTV.

Urmăriți Playtech.ro și pe