Folosit adesea în bucătărie, oțetul de cidru are un rol important și atunci când vine vorba de îngrijirea tenului. Datorită proprietăților sale antibacteriene, antifungice și dezinfectante, acesta poate fi un aliat important atunci când vine vorba de eliminarea imperfecțiunilor! Hai să descoperim împreună acest ingredient minune.
Oțetul de cidru de mere este un produs tot mai des utilizat atunci când vine vorba de rutina de îngrijire a pielii. După cum explică medicul dermatolog Michèle Green, oțetul de cidru este mai mult decât un simplu pansament, având multe beneficii pentru îngrijirea generală a pielii.
Bogat în aminoacizi, vitaminele A, B și pectină, acest ingredient ajută la eliminarea toxinelor, hrănește pielea și participă la reînnoirea celulară. Așadar, hai să vedem cum poți folosi oțetul de cidru pentru a avea grijă de pielea feței.
Încearcă și tu această rețetă ușoară a bunicii. Aplic-o și vei vedea cum îți vei îmbunătăți sănătatea pielii și strălucirea ei.
Într-un bol, amestecă o lingură de oțet de mere cu două linguri de apă filtrată, după care înmoaie o bucată de vată de bumbac în soluția obținută. Tamponează apoi pe întreaga față cu noul produs de îngrijire a pielii și lasă să acționeze aproximativ 15 minute. După ce timp a expirat, clătește fața cu apă călduță și aplică apoi o cremă hrănitoare pentru a îți hidrata tenul.
Pentru a profita din plin de această soluție, evitând în același timp utilizarea excesivă, este recomandat să o aplici de 2-3 ori pe săptămână. Reține, de asemenea, că, chiar dacă acest remediu este potrivit pentru toate tipurile de piele, pielea grasă și cu tendințe acneice este cea care „câștigă” cel mai mult.
Important! Dacă nu ai mai folosit niciodată până acum acest ingredient, este recomandat să testezi oțetul de cidru pe zone precum încheietura mâinii sau interiorul cotului înainte de a aplica rețeta de tratament pe alte părți ale corpului.
Și, bineînțeles, ține mine că este extrem de important să diluezi oțetul de cidru de mere cu apă înainte de a-l aplica pe piele. Acest lucru este valabil pentru toate tipurile de piele!
A sări peste acest pas înseamnă să îți asumi riscul de a accentua erupțiile cutanate și de a provoca arsuri. Deși oțetul de cidru de mere este compus din „doar” 6% acid acetic, el are totuși o puternică putere acidă.
Citește și: A consumat două lingurițe de oțet de mere în fiecare zi, timp de 30 de zile. Uimitor ce a urmat după