A pus coji de nuci în ghivecele florilor de apartament, apoi le-a udat. Ce s-a întâmplat cu pământul

A pus coji de nuci în ghivecele florilor de apartament, apoi le-a udat. Ce s-a întâmplat cu pământul
Cojile de nuci fac bine florilor de apartament

Ce se întâmplă dacă pui coji de nuci în ghivecele cu florile pe care le ai în apartament? Trebuie să le uzi imediat după. Rezultatul este incredibil, iar puțini s-ar fi gândit tocmai la asta. Ce beneficiu îți aduce acest experiment?

Experiment: pune nuci în ghivecele cu flori din apartament

Puțini știu, dar chiar și cojile de nuci sunt bune la câteva lucruri. Majoritatea dintre noi le aruncăm crezând că nu le mai putem refolosi cumva, dar e greșit. Dacă ai spart mai multe nuci și nu știi ce să faci cu ele, ai câteva opțiuni la îndemână de care vei rămâne cu siguranță surprins.

Gospodinele sau câțiva oameni din mediul rural știu acest truc pntru flori. Cojile pot fi utilizate în calitate de mulci pentru solul din jurul pomilor sau florilor pe care le ai în glastră. Prin mulci se înțelege un strat de materie organică aplicat la suprafața pământului pentru a se păstra uminidatea prin scăderea evaporării și pentru a împiedica desigur creșterea buruienilor.

De asemenea, acesta poate asigura prin descompunere substanțele nutritive necesare plantelor. El previne astfel infiltrațiile care favorizează eroziunea solului și împiedică înghețarea suprafeței solului.

Pe lângă asta, cojile pot fi arse pentru că cenușa lor este un îngrășământ execelent. Mai mult decât atât, învelișul din nuci previne apariția depunerilor calcaroase pe suprafața pământului, astfel rămânând sănătos și benefic pentru plantele pe care le ai în curte sau la apartament.

Cele menționate sunt recomandate de specialiștii care nu sugerează utilizarea produselor din supermarket-uri, mai ales că natura le oferă pe unele din cele mai bune. În felul acesta împuști doi iepuri dintr-o dată și ai grijă de plantele din jurul tău, dar scapi și de cojile nucilor pe care le-ai mâncat ca atare sau cu care ai făcure o prăjitură. 

Ce mai poți face cu ele?

Dacă nu știai, poți face ceai de nuci care este benefic, mai ales pentru fumători.

  • Remediu împotriva tusei – Ceaiul din coji de nuci poate calma tusea. O mână de coji de nucă pot fi puse într-un recipient, este adăugată apă şi pus la foc pentru a da în clocot. Ceaiul se bea cald, nu fierbinte, neîndulcit, îndulcit cu miere simplă sau cu miere cu lămâie.
  • Sursă de calciu – Persoanele care consideră că au deficienţă de calciu pot recurge la varianta consumului constant de ceai din coji de nuci. Zilnic este indicat să beţi undeva între o jumătate de litru şi un litru din acest tip de lichid. (Sursa: dcnews.ro)
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI