12 sept. 2022 | 18:42

Ingredientul cu care să înlocuiești pâinea din chiftele. Vor ieși suculente și gustoase

Sfaturi Culinare
Ingredientul cu care să înlocuiești pâinea din chiftele. Vor ieși suculente și gustoase
Cu ce poți să înlocuiești pâinea din chiftele?

Nu trebuie să mai pui pâine în chiftele pentru ca ele să fie pufoase și suculente. Gospodinele pricepute știu acest truc de la bunici, dar există alte metode de a prepara această rețetă fără prea multe calorii în plus. Bucătarii folosesc alte ingrediente ca să înlocuiască miezul de pâine care de regulă este înmuiat în lapte sau apă. Ce alte alimente trebuie să pui în chiftele și cum să îți iasă perfect de fiecare dată. Cu siguranță familia ta va fi uimită de rezultat.

Ingredient secret pentru chiftele: cu ce să înlocuiești pâinea?

Majoritatea gospodinelor prepară des chiftele pentru familie. Acestea sunt consumate lângă piure din diferite legume, alături de un sos roșu și paste sau într-un platou tradițional cu roșii umplute, mezeluri, brânzeturi și ciuperci la grătar.

Bucătarii cu experiență nu recomandă pâinea pentru că aceasta adaugă și câteva calorii în plus și nu lasă carnea tocată să strălucească în rețetă.

Specialiștii știu că miezul de pâine înmuiat în apă sau lapte poate să fie foarte ușor înlocuit de alte ingrediente. Ai mai jos câteva variante care te vor ajuta să pui pe masă celor dragi cele mai bune chiftele.

Bucătarii știu acest truc

Griș: poți adăuga griș în amestec pentru a înlocui pâinea. Pune griș uscat sau lăsat puțin în apă fiartă. Este important ca după să lași compoziția să se odihnească și astfel grișul să se umfle.

Amidon: amidonul de porumb este o alegere mai bună în cazuri în care vrei o textură mai groasă. De cele mai multe ori acesta poate să fie folosit și la sosuri sau în diverse rețete cu multe legume care lasă de cele mai multe ori apă.

Dovlecel: multe dintre gospodine se folosesc de această legumă sau de cartof dat pe răzătoare ca să înlocuiască pâinea. Experții recomandă să storci bine legumele rase înainte de a le adăuga în compoziția de carne. De asemenea, este util să condimentezi cu grijă amestecul mai ales atunci când ai și alte legume pe lângă.

  • Truc util

Chiftelele se pot face la cuptor sau în baie de ulei. Cei mai mulți folosesc a doua metodă de gătit cu toate că nu este cea mai bună alegere pentru sănătate.

Dacă le preferi astfel, scoate bucățile de carne pe un șervețel de bucătărie pentru ca acestea să își lase uleiul în exces. Nu uita să le servești calde invitaților tăi pentru că în felul acesta toate aromele se simt mult mai bine.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Netflix, o nouă lovitură. Povestea despre care vorbește toată lumea
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Capital.ro
Județul din România care a dat lovitura: are o reputație turistică uriașă, iar liderii de aici au investit de peste 10 ori valoarea bugetului local
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
ANUNȚUL PRIVIND PENSIILE! Ministerul Muncii a DAT VESTEA
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro