Mulți dintre români preferă un prânz mai sățios, așa că de cele mai multe ori gospodinele aleg să prepare ceva tradițional. În majoritatea caselor sunt pregătite chiftele în mod diferit în funcție de zonă și obiceiuri. Cu toate astea, există unele reguli de la care nu poți să te abați dacă vrei să ai câteva bucăți de carne pufoase și suculente. Nu trebuie să adaugi pâine pentru o astfel de textură. Iată trucul știut de bucătari!
Chiftelele sunt gătite în toate casele românilor. Acestea sunt sățioase, au un gust deosebit și merg foarte bine cu un sos de roșii făcut în casă. Cele mai multe gospodine știu trucul cu pâinea care să le ajute ca bucățile de carne să fie pufoase.
Nu toți bucătarii sunt de acord cu el pentru că aduce un plus de calorii. Specialiștii asigură că pâinea poate să fie înlocuită cu succes de alte ingrediente care să facă preparatul pufos și exact pe gustul tău. Ai mai jos câteva opțiuni!
Griș: el se adaugă peste carnea tocată în locul pâinii. Pune câteva linguri de griș uscat sau fiert și lasă compoziția la odihnit preț de cel puțin 15 minute.
Amidon: cel mai ușor este să pui puțin amidon de porumb în compoziția gata condimentată. Adaugă o cantitate de 20 de grame de amidon pentru 0.5 kg de carne tocată. Este recomandat să amesteci praful alb prima oară cu o lingură de apă, mai apoi să îl verși peste amestecul crud.
Dovlecel: leguma te ajută să ai cele mai pufoase chiftele, dar și mai sănătoase decât cele cu pâine. Mai mult decât atât, în modul acesta îți vei surprinde familia și cu un plus de vitamine și o altă textură aparte în preparatul de la masa de prânz. Este important să storci mai întâi dovleceii pe care îi dai pe răzătoare pentru a nu lăsa prea multă apă în compoziția ta.
În cazul în care vrei să faci un prânz mai sănătos decât de obicei, alege să nu prăjești în baie de ulei chiftelele. Pune fiecare bucată pe o foaie de copt și bagă tava la cuptor preț de 30 de minute la 180 de grade Celsius.
Este recomandat să dai fiecare bucată de carne prin pesmet, iar mai apoi să ungi toată tava cu ulei de măsline. Lasă o distanță considerabilă între biluțele de carne tocată și legume ca să nu se lipească între ele.