Multe gospodine se pregătesc de iarnă, așa că ele prepară diferite bucate pentru ca familia să se bucure de cele mai bune alimente chiar și în zilele răcoroase. În cazul în care îți dorești să ai parte de câteva borcane pline cu murături delicioase, află care există un secret care o să te ajute!
Castraveții murați sunt preferați de foarte mulți români, așa că nu este de mirare că gospodinele încep să îi prepare înainte ca iarna să pună stăpânire pe România. În momentele în care legumele nu mai pot să fie obținute din propria grădină, toți se îndreaptă către numeroasele delicii din cămară!
Totuși, există o multitudine de rețete care îți garantează că preparatele tale o să fie preferate de toată lumea, însă niciodată nu trebuie să uiți de un anumit ingredient. În cazul în care o să optezi pentru altceva, castraveții tăi nu o să mai aibă gustul la care visezi!
Sarea joacă un rol important atunci când vine vorba despre murăturile pregătite în casă, potrivit equis.ro. Trebuie să folosești sare de mare sau sare grunjoasă pentru saramură, niciodată iodată. O să observi că, spre deosebire de alți ani, castraveții tăi o fie absolut delicioși.
Castraveții murați pot să fie preparați foarte ușor. O să ai nevoie de 5 kilograme de castraveți, 3 litri de apă, 1 litru de oțet, sare grunjoasă sau de mare, 3 bucăți de usturoi, 6 linguri de zahăr, 1 sau 2 bucăți de ceapă, piper boabe, 5 rădăcini de hrean, 10 frunze de dafin, boabe de muștar și 3 fire de mărar uscat.
Începe prin a pune mărarul în borcanele spălate ulterior, apoi aranjează castraveții în recipiente. În spațiile rămase trebuie să fie introdus hreanul tăiat pe lungime, iar deasupra boabele de muștar și mărarul. În momentul în care ai terminat cu borcanele, trebuie să prepari saramura.
Într-o oală mare se pune la fiert saramura formată din apă, oțet, sare, boabe de piper, frunze de dafir și zahăr. Trebuie să o lași pe aceasta să dea în clocot de câteva ori, apoi să o torni în borcanele care o să fie închise bine. Recipientele pot să fie, ulterior, puse la fiert într-un recipient încăpător.
Borcanele se pot crăpa, așa că este important ca pe fundul recipientului să fie puse câteva bucăți de hârtie sau cârpe. Ele trebuie să fie lăsate timp de 15 minute pe foc după ce apa începe să fiarbă, iar apoi scoase și puse într-un loc din bucătărie pentru a se răci înainte să fie depozitate în cămară.