Castraveți murați fără sterilizare. Rețeta care îi face buni de mâncat în doar 3 zile

Castraveți murați fără sterilizare. Rețeta care îi face buni de mâncat în doar 3 zile
Rețetă castraveți murați. O să fie delicioși dacă respecți anumite trucuri

Multe gospodine visează la castraveți murați ce pot să fie serviți în doar câteva zile, dar puține știu rețeta succesului! Iată că s-a aflat tot ce trebuie să faci pentru a avea câteva borcane pline de unele dintre cele mai gustoase alimente.

Rețetă pentru castraveți murați. O să te lingi pe degete

Află că poți să faci castraveți murați fără sterilizare, așa că trebuie să profiți imediat de rețeta ce te va ajuta să le pui celor dragi pe masă alimente delicioase în doar 3 zile. În plus, o să ai nevoie doar de câteva ingrediente simple ce îți vor garanta savoarea produsului final.

Mulți români îndrăgesc castraveții murați, așa că gospodinele se grăbesc să îi prepare în fiecare an pentru a se asigura că proviziile pentru iarnă sunt unele de invidiat. Totuși, cei ce nu vor să aștepte pot să opteze pentru o rețetă simplă, dar spectaculoasă. 

Pentru a umple două borcane de 1 litru o să ai nevoie de maxim 800 de grame de castraveți, o frunză de hrean și o legătură de mărar. Folosește 1 kilogram de castraveți, 6-8 căței de usturoi și 2 linguri de sare pentru umplutură.

Cum poți să mănânci castraveți murați în doar 3 zile. Secretul s-a aflat

Începe prin a spăla castraveții și a le tăia capetele. Apoi, dă legumele folosite pentru umplutură pe răzătoare și presează cățeii de usturoi pentru un plus de savoare. Adaugă sare și lasă totul într-un bol timp de 10 minute pentru ca amestecul să își lase zeama.

În momentul în care totul a fost pregătit, așează pe fundul borcanelor frunzele de mărar, o frunză de hrean și 4 linguri din amestecul în care au fost adăugați castraveții și usturoiul. Pune apoi castraveții întregi pe verticală și acoperă totul cu castraveți rași.

Ce trucuri folosesc gospodinele. Efectele sunt uluitoare

Trebuie neapărat să scuturi borcanele de câteva ori după ce ai pus capacul pentru a te asigura că spațiile goale o să fie umplute cu amestecul delicios preparat. În cazul în care observi că a rămas spațiu liber, completează cu câțiva castraveți întregi și adaugă câteva linguri din amestec pentru ca borcanele să fie pline.

La final, pune zeama lasată în castron în borcane pentru un plus de savoare. Acoperă totul cu o frunză de hrean și lasă borcanele într-un loc răcoros pentru ca rețeta să fie una ca la bunica acasă. O să observi că, în doar 3 zile, castraveții o să fie sărați și numai buni pentru o gustare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI