Playtech Știri îți prezintă o rețetă de gogoși de post simplă, dar care te va ajuta să prepari un desert foarte aromat. Chiar dacă nu poți folosi ouă sau lapte în compoziția desertului, nu se va simți.
Ce ingredient să pui în gogoșile de post
Postul Crăciunului pune uneori gospodinele în dificultate, fiindcă restricțiile creștine stabilesc ca mâncărurile sau deserturile să nu fie gătite cu ingrediente de origine animală. Dacă vrei să prepari gogoși și nu știi cum să obții un rezultat care să mulțumească pe toată lumea, ai ajuns la locul potrivit.
Playtech Știri îți prezintă lista ingredientelor de care ai nevoie pentru a prepara gogoși de post delicioase, precum și modul de preparare al acestora. Pentru a nu se simți că nu ai adăugat ouă sau lapte în compoziție, este necesar să folosești un singur produs: lapte vegetal.
Dacă vei respecta pașii de mai jos, gogoșile de post vor ieși perfecte. Vor fi preparate în mod simplu și vor ieși pur și simplu gustoase la final. Rezultatul va fi un desert moale, pufos și foarte aromat.
Citește și: Ingredientul banal care se pune în gogoşile de post pentru un gust special. Doar bunicile noastre le mai fac aşa
Lista ingredientelor necesare
- 500 grame făină 000
- 25 grame drojdie proaspătă/ 7 grame drojdie uscată
- 200 mililitri lapte vegetal
- 100 grame zahăr
- 50 mililitri ulei floarea-soarelui
- 1 vârf linguriță de sare
- 1 linguriță coajă rasă de lămâie
- 1 linguriță coajă rasă de portocală
- 1 linguriță extract de vanilie/ esență de vanilie/ plic zahăr vanilat
- zahăr pudră cu vanilie, pentru decor
Citește și: Gogoşi de post, reţeta bunicii. Aşa ies pufoase, ingredientul care face minuni
Cum se prepară gogoși de post
- Se cerne făina de trei ori într-un vas, pentru a fi aerată.
- Se amestecă drojdia cu o lingură de zahăr și 50 mililitri de apă caldă.
- Se lasă drojdia la crescut.
- Se dizolvă, în apa caldă rămasă, zahărul și sarea.
- Se adaugă uleiul de floarea-soarelui și ingredientele aromate.
- Se toarnă amestecul peste făină și se adaugă drojdia.
- Se frământă aluatul pentru 10 minute, până se obține o compoziție nu prea moale.
- Se unge aluatul cu foarte puțin ulei, se acoperă cu o folie alimentară și se lasă la crescut.
- Se transferă aluatul pe masa de lucru, după ce își dublează volumul.
- Se întinde o foaie de aluat de 1 cm grosime, se decupează gogoșile în formă rotundă.
- Se repetă pasul (10) până când se termină aluatul.
- Se acoperă toate gogoșile cu un prosop și se lasă la crescut 30 de minute.
- Se prăjesc gogoșile în baie de ulei, la flacără mică-medie.
Gogoșile sunt gata. După ce se prăjesc, se scot pe un platou cu hârtie de bucătărie, care să absoarbă excesul de ulei de floarea-soarelui. Se pudrează gogoșile cu zahăr praf. Se pot servi imediat, cu gem sau cremă de ciocolată, în funcție de preferințe. Poftă bună!