Ții post și ai poftă de ceva bun și dulce? Ei bine, cele mai iscusite gospodine ți-au pregătit o rețetă delicioasă de gogoși, moi, fine și savuroase, presărate cu zahăr pudră, preparat care te va face să dai iama în bucătărie, în doi timpi și trei mișcări. Cât de repede se prepară și care este ingredientul secret care-i dă un gust unic.
În perioada Postului Paștelui, românii caută tot felul de rețete ingenioase care să le satisfacă papilele gustative cu ceva bun și dulce, fără să consume produse lactate.
Gospodinele recomandă gogosile de post moi și pufoase, care se prepară extre de ușor. Ele se pot face sub forma de turte, se poate coace în tigaie sau pe plită.
Forma lor variază. Unele gospodine le preferă rotunde, decupate cu o formă sau pahar, în timp ce altele le prepară sub formă de funde, spirale sau fluturi.
Indiferent că le faci simple sau le umpli cu gem, ciocolată sau vanilie, ingredientul secret care dă un plus de savoare gogoșilor este scorțișoara.
Iată de ce ingrediente ai nevoie, pentru a te apuca de treabă:
Citește și Rețeta de mucenici a lui Cătălin Scărlătescu. Ce secret are concurentul de la America Express
Pentru început, vei cerne făina, ca să se aerisească si să elimine eventualele corpuri străine. În continuare, vei adăuga drojdia uscată cu zahărul si le vei amesteca.
În cazul în care utilizezi drojdie proaspătă, va trebui să o lichefiezi cu o linguriță de zahăr si să o torni peste făină.
Mai departe, vei adăuga sarea, aromele si 400 ml de apă. Apoi, vei amesteca totul, după care ve mai adăuga puțină apă, dacă aluatul e prea tare.
În general, gospodinele îți recomandă să mai pui 1 sau 2 linguri de apă sau faină, în funcție de cât de mult gluten conține făina.
După ce ai terminat toți pașii de mai sus, trebuie să începi să frămânți framantarea, adăugând uleiul putin cate putin, timp de 10 minute.
Acoperi vasul cu aluat, apoi se lasă la cald până își dublează volumul. Modelează gogoșile, în forma și mărimea dorite. Se lasă la dospit, iar apoi se prăjesc bine de tot pe ambele părți. Secretul este să presari scorțișoară deasupra, pentru un plus de savoare, în loc de zahăr pudră.
Citește și Care sunt dulciurile româneşti, de fapt. Adevărul despre cozonac, plăcinta cu mere şi papanaşi