Când vine vorba de prepararea cărnii, de cele mai multe ori gospodinele se trezesc cu ea ceva mai uscată. Dar, nu trebuie să se impacienteze, deoarece avem ingredientul care face carnea moale imediat. Sfatul este să uiți de bicarbonat, folosind trucul propus, aşa prepari o friptură de vis!
Știm că ești o gospodină desăvârșită, și că vrei ca toate preparatele tale să iasă așa cum îți dorești. Dar, uneori carnea ta este ceva mai uscată, chiar dacă te decizi să folosești banalul bicarnonat de sodiu, care se știe că ajută la a avea o carne moale.
Dar, prietenul nostru Playtech Chef a decis să vă propună ingredientul care face carnea moale imediat.
:format(webp):quality(80)/https://playtech.ro/stiri/wp-content/uploads/2023/09/Ingredientul-care-face-carnea-moale-imediat.-Uita-de-bicarbonat-asa-prepari-o-friptura-de-vis_2-1024x768.webp)
Playtech Chef îți propune ingredientul care face carnea moale imediat
Orice fel de carne, fie ea de miel, pui sau porc, poate fi făcută fragedă, suculentă cu ajutorul tehnicilor potrivite. A înmuia înseamnă a descompune fibrele din carne pentru a-i înmuia textura, făcându-o mai suculentă și mai gustoasă.
Puteți frăgezi carnea în mai multe moduri cu ajutorul ingredientelor naturale din bucătărie. În timpul pregătirii preparatelor preferate din carne, carnea fragedă este întotdeauna obiectivul.
Iată o listă de ingrediente din cămara ta care te vor ajuta la frăgezirea cărnii și de care poate nu ai mai auzit până acum:
Papaya verde conține o enzimă cunoscută sub numele de papaina, iar aceasta este compusul care are capacitatea de a descompune fibrele de carne. Așadar, papaina descompune colagenul, care este principala proteină care leagă țesuturile.
Acest lucru funcționează de obicei pe toate tipurile de carne, cum ar fi carnea de miel, de pui și de porc.
Ai nevoie doar de papaya verde cu tot cu coajă și puțină apă. Tot ce ai de făcut este să masezi ușor pasta pe carne, folosind 2 linguri de pastă pentru fiecare kilogram de carne.
Enzima numită bromelaină din ananas descompune proteinele din carne, înmuind țesuturile din carne înainte de a o găti.
Acest fruct tropical este unul dintre puținele ingrediente de marinată care vă înmoaie cu adevărat carnea, conferindu-i în același timp o aromă bogată.
Pentru a reuși să frăgezești cu succes friptura fără a-i strica gustul și textura, toarnă sucul de ananas peste carne și las-o la marinat timp de 1-2 ore, în funcție de tipul de carne. Nu folosii ananas conservat sau fiert.
Berile pot adăuga cărnii o aromă bogată, ca de caramel, cu un timp de gătire minim. Una dintre cele mai eficiente modalități de a frăgezi carnea este folosirea berii.
Berea conține acizi alfa și taninuri care ajută la descompunerea fibrelor din carne, făcând-o mai fragedă și mai aromată.
Marinați folosind berea timp de o oră sau mai mult înainte de a o pune la grătar.
Marinarea cărnii cu lapte bătut aproximativ 20-40 de minute înainte de a o frige este o modalitate garantată de a o face perfect fragedă.
:format(webp):quality(80)/https://playtech.ro/stiri/wp-content/uploads/2023/09/Ingredientul-care-face-carnea-moale-imediat.-Uita-de-bicarbonat-asa-prepari-o-friptura-de-vis-1024x683.webp)
Laptele bătut frăgezește carnea așa cum trebuie
Acidul lactic din laptele bătut slăbește structura proteică a cărnii, făcând-o prea moale și fragedă. Această marinată funcționează foarte bine pentru toate tipurile de carne.
Lămâile sunt foarte acide, ceea ce le face să fie un excelent frăgezitor pentru carne.
Un strat gros de suc de lămâie aplicat cu o oră înainte de gătire va extrage apa din carne, îmbunătățind astfel textura acesteia. Adăugarea unei cantități prea mari din această marinată ar putea de fapt să întărească carnea.
După cum vedeți, sunt destule ingrediente care pot ajuta la frăgezirea cărnii înainte și în timpul gătirii ei.
Și încă ceva. Așa cum scriam aici, poți folosi și banala coajă de banană la frăgezire, rezultatul fiind unul surprinzător.