20 iun. 2023 | 13:11

Amestecul banal cu care trebuie marinată carnea pentru grătar. Cât trebuie să o ții apoi în frigider, de fapt

Sfaturi Culinare
Amestecul banal cu care trebuie marinată carnea pentru grătar. Cât trebuie să o ții apoi în frigider, de fapt
Amestecul banal cu care trebuie marinată carnea pentru grătar

Marinarea dă gust aparte cărnii. Prin marinarea ei în ierburi, aromatizând-o cu usturoi, condimente și ulei, aceasta capătă savoare și rămâne fragedă și suculentă în timpul preparării. Haide să vedem, așadar, ce amestec ar trebui folosit în cazul cărnii de pui făcută la grătar.

Cu ce să marinezi carnea pentru grătar

Marinarea unei fripturi înainte de a fi gătite are două scopuri: ajută la frăgezirea cărnii și adaugă cantitatea potrivită de aromă. Unele fripturi de cea mai bună calitate pot merge fără marinată, deoarece sunt deja pline de aromă și, cu o pregătire corectă, ajung suculente și fragede fără niciun ajutor.

Cu toate acestea, există unele feluri de carne în cazul cărora o marinată bună va face, cu siguranță, diferența! Haide să vedem, așadar, ce ar trebui să folosești în cazul unui piept de pui, pentru ca acesta să iasă moale, suculent și fraged. Este valabil și dacă se prepară la grătar și dacă se face la tigaie sau la cuptor.

Ingredientele de care ai nevoie

Acestea sunt ingredientele de care vei avea nevoie pentru a face marinată de casă pentru friptură. Este posibil să ai deja majoritatea ingredientelor în casă.

Uleiuri – se folosesc la marinare pentru că multe ierburi aromatice și condimente nu sunt solubile în apă, ci doar în ulei. Nu în ultimul rând, în special în cazul cărnii de pui, o carne fără grăsimi, va ajuta ca aceasta să nu se lipească de grătar.

Condimente – se recomandă un condiment, maxim două. Se pot folosi atât ierburi aromatice proaspete cât și uscate, precum: oregano, cimbru, rozmarin, busuioc, mentă, cimbrișor, ghimbir, ardei iute. Atenție la cantitate, pentru că riști să nu mai simți apoi alte gusturi.

Acid – poate fi suc de fructe (lămâie, mere, ananas, portocală etc), oțet, oțet balsamic, vin, bere. Acidul va frăgezi carnea dar se adaugă cu moderație pentru că poate da un gust foarte puternic.

Așadar, ingredientele se amestecă cât se poate de bine și se toarnă peste carne, până se acoperă cât mai bine, după care se păstrează la frigider, circa 2-3 ore.

Citește și: Nu folosi niciodată sare de masă pentru carnea de pui la grătar. Cu ce trebuie să o condimentezi, de fapt

Timpul de marinare minim în funcție de marimea bucăților de carne:

  • bucăți mici pentru frigărui – minim 30 de minute
  • bucăți de mărime medie subtiri – 1-2 ore
  • piept de pui întreg cu sau fără os pentru friptură – 3 ore

Timpul maxim de marinare este de 12 ore și trebuie ținută obligatoriu la frigider.

Citește și: De ce să ții carnea de porc în suc de ananas înainte să o gătești. Trucul gospodinelor experimentate

Parteneri
Cine este soția lui Mihai Gâdea. Agatha Kundri este discretă în ceea ce privește viața sa
Redactia.ro
Ce descoperire uluitoare au făcut cercetătorii din Bârlad.
Click.ro
Bătaie între jandarmi într-un restaurant din București. Unul dintre ei a ajuns în comă la spital
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Imaginile momentului. Cum s-a afișat fiica Ralucăi Moianu cu soțul ei. Mara a uimit pe toată lumea când a anunțat că e gravidă la 19 ani, cu un bărbat mai în vârstă
Unica.ro
Pensiile și salariile nu vor mai crește în 2025. Anunț sumbru după retrogradarea ratingului
EVZ.ro
Ce beneficii pentru sănătate are laptele de bivoliță. De ce ar trebui să îl consumi mai des 
Spynews
A murit o legendă. A fost cel mai bun din istorie. A fost supranumit Împăratul
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
DECIZIA NATO privind UCRAINA! SE ÎNTÂMPLĂ înainte ca TRUMP să ajungă la CASA ALBĂ
Mediaflux
Cum te pregătești pentru un traseu montan în timpul iernii. Salvamontiștii trag un semnal de alarmă
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Echipa aurie a câștigat ieri battle-ul. Eliminare șocantă pentru Chefi, diseară: „N-am văzut un om să plângă în hohote ca acum”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro