Dacă ești în căutarea unei rețete de post, ai ajuns la locul potrivit. În articolul de astăzi îți vom explica cum să prepari fasole bătută după o rețetă tradițională. Este un fel de mâncare ieftin, care poate fi foarte gustos. Află în rândurile de mai jos care este ingredientul banal pe care îl pun gospodinele în fasolea bătută.
Fasolea bătută este o mâncare de post iubită de români. Este foarte simplu să o gătești și, dacă urmezi indicațiile unei rețete tradiționale, cu siguranță nu vei da greș. Bunicile noastre au știut exact ce să pună în fasole pentru a se putea bucura de un fel de mâncare gustos și ușor pentru stomac.
Există un ingredient banal pe care bunicile îl adăugau în fasolea bătută, pentru a fi apreciată de toată lumea. Este vorba despre bicarbonatul de sodiu. S-ar putea să ți se pară ciudat acest „truc”, însă este esențial să știi cum să fierbi corect fasolea. Doar cu puțin bicarbonat, procesul de fierbere va fi mai rapid. Beneficiile acestui ingredient nu se rezumă doar la asta.
Fasolea conduce, de obicei, la balonare. Asta se întâmplă din cauză că prezintă în compoziția sa oligozaharide, adică un tip de zahăr pe care stomacul nu îl poate digera eficient. Potrivit unui studiu realizat în anul 1985, bicarbonatul de sodiu adăugat în fasole scade cantitatea de oligozaharide care provoacă balonare și gaze.
Dacă vei urma indicațiile prezentate în rețeta tradițională de mai jos, cu siguranță te vei putea bucura și tu de acest fel de mâncare savuros. Gătește cu încredere, toată lumea se va ridica mulțumită de la masă.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Citește și: Ingredientele secrete din mâncarea de fasole perfectă. Doar așa va ieși delicioasă
Fasolea bătută poate fi servită atât caldă, cât și rece. Se poate consuma pe pâine prăjituă, garnisită cu ceapă sau sub forma unui aperitiv. Românilor le place să consume fasolea bătută alături de murăturile pregătite de către gospodine pentru sezonul de iarnă. Să tot mănânci așa bunătăți! Poftă bună!