Ingredientele secrete din mâncarea de fasole perfectă. Doar așa va ieși delicioasă

Ingredientele secrete din mâncarea de fasole perfectă. Doar așa va ieși delicioasă
Ingredientele secrete din mâncarea de fasole perfectă

Care sunt ingredientele secrete dintr-o mâncare de fasole perfectă. Fasolea este, de altfel, un fel de mâncare nelipsit de pe masa românilor mai ales de 1 Decembrie, Ziua Națională Națională a României, care, în acest an, pică miercuri. În funcție de rețeta aleasă pentru fasole, trebuie să știi ce fel de fasole să folosești: cu bobul mic, cu bobul mare etc, deoarece boabele de fasole au texturi și gusturi diferite.

Ingredientele secrete din mâncarea de fasole perfectă

De Ziua Națională a României, în niciun an nu a lispit celebra fasole cu ciolan. Pentru aceasta, poți să folosești și o fasole cu bobul mic, spun bucătarii. Spre exemplu, cunoscutul chef Adi Hădean a dezvăluit un secret spus de bunica sa:

„În fiecare casă se face altfel, dar eu pot să-ți spun un lucru pe care îl știu de la bunica mea. Orice mâncare faci cu multe legume, nu are cum să nu aibă un gust bun.”, a spus Adi Hădean pentru Stirile ProTV.

În continuare, chef Adi Hădean a spus despre mâncarea de fasole:

„E bine să știi ce vrei să obții. La o iahnie, de exemplu, merge și o fasole cu bobul mai mic. Dacă vrei să faci o fasole frecată, acolo îți trebuie o fasole cu bobul mai mare, pentru că ai nevoie de foarte multă substanță. Dacă vrei să faci o ciorbă de fasole, fasolea aia cu bobul tărcat e mult mai intensă mai gust și aia te ajută într-o ciorbă, mai ales dacă vrei să faci o ciorbă de post.”

Astfel, savoarea o dau legumele pe care alegi să le folosești.

„Poți să pui păstârnac, poți să pui un pic de țelină, dar acolo trebuie să ai grijă, că dacă pui prea multă acoperă gustul, că țelină e hoață. Ceapă, usturoi. Okay, dacă vrei să o dai în lambada, poți să pui și ghimbir”, explică bucătarul.

Fasolea, nelipsită din meniurile românilor

Pentru cei care doresc să gătească o rețetă de fasole, ei trebuie să știe că secretul este ca, înainte, fasolea să fie lăsată la înmuiat peste noapte, iar o parte din apă în care a fiert să se folosească în mâncare. Fasolea merge de minune cu ciolanul afumat de porc.

Trebuie spus despre recolta de fasole că anul trecut, s-au cules în total 11 mii de tone, în scădere față de 2019, când s-au strâns 14 mii de tone. Din cauza aceasta, țara noastră importă aproape cât producea în anii ’90, adică peste 40 de mii de tone.

De precizat este că deși fasolea este nelipsită din farfuriile românilor, în țară se cultivă tot mai puține soiuri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI