Varza călită este unul dintre cele mai îndrăgite preparate. Timpul scurt de preparare dar și gustul care ne duce pe mulți cu gândul la copilărie, sunt doar câteva din motivele care le determină pe gospodine să realizeze acest preparat. În plus, se pare că există un truc mai puțin știut, care-i poate oferi peraparatului un gust delicios.
Printre preparatele tradiționale cu care ne putem mândri se numără și varza călită. Înainte de a începe să preparăm acest fel de mâncare, ar trebui să ne asigurăm că avem la îndemână și:
Citește și: Cea mai bună varză călită. Secretul știut numai de băcătari a fost dezvăluit
Bucătarii experimentați ne sfătuiesc să gătim varza într-un vas de fontă. În așa fel, căldura va fi distribuită uniform. Dacă nu dispuneți de un astfel de vas, puteți opta pentru unul care are pereții mai groși.
Primul pas constă în punerea vasului pe foc. În interiorul acestuia se aduagă slănina afumată. Acesta poate fi înlocuită fie cu untură sau fie cu ulei. De asemenea, e important să topim slănina pe foc mediu. Cât timp slănina se află pe foc, ne putem apuca de tăiat varză. Aceasta se taie mai întâi în două, iar ulterior în mai multe felii.
După ce varza este tăiată, o putem pune într-un vas. Ulterior, o putem condimenta. Folosindu-ne de mâini, putem amesteca varza. În acest fel, volumul frunzelor se va reduce.
Următorul pas constă în tăierea cepei, care ar trebui tăiată foarte fin. Scoatem bucata de slănină și adăugăm ceapa. Când începe să devină translucidă, putem adăuga jumătate din varză. O călim până când îi scade volumul. Ulterior, adăugăm și cealaltă jumătate de varză călită.
Citește și: Condimentul pe care să îl pui în varza călită de post. Doar aşa o vei face de acum, e delicioasă
Peste varză se adaugă o ceșcuță de apă. Lăsăm varza pe foc și mai amestecăm din când în când. Când varza a fiert putem adăuga sucul de roșii. Este important să punem puțin câte puțin din acesta. La sfârșit se aduagă condimentele.
Tot la sfârșit se pune și ingredientul secret. Este vorba de oțetul din borcanul de ardei iuți murați. Acest aliment este magic și poate oferi preparatului un gust delicios.
Citește și: Secretul prin care faci cea mai gustoasă varză călită. Așa procedează și bucătarii de top