Cei care aleg să respecte restricțiile alimentare impuse în perioadele ce preced marile sărbători creștine nu sunt obligați să își ia adio de la preparate delicioase. Află, din rândurile de mai jos, care este condimentul pe care să îl pui în varza călită de post. Doar aşa o vei face de acum.
Pentru cei care aleg să respecte restricțiile alimentare impuse în perioadele ce preced marile sărbători creștine, una dintre cele mai mari provocări este să reușească să se bucure și să pună pe masă pentru familie mâncăruri delicioase, dar care nu încalcă regulile.
Unul dintre preparatele vedetă ale acestor perioade este, fără doar și poate, varza călită. Nu ai nevoie de foarte multă experiență în bucătărie pentru a obține rezultatul dorit, mai ales dacă ții cont de câteva sfaturi simple. În mai puțin de o oră, vei putea să savurezi acest răsfăț pentru papilele gustative.
Unul dintre secretele gospodinelor este un condiment banal, dar care îi dă un gust deosebit.
Te-ar putea interesa și: De ce să pui bicarbonat de sodiu în varza călită. Detaliul pe care nu ţi l-a spus nimeni, e un truc genial
Ingrediente:
Primul pas este să curățăm și să tocăm ceapa și ardeii. Se pun la călit, la foc mic spre mediu, într-un vas suficient de mare. După ce se înmoaie, se adaugă sare, piper și roșia tăiată cuburi de mici dimensiuni. După alte două sau trei minute, se pune și sosul de roșii și se amestecă bine.
Separat, se spală varza și se taie solzi nu foarte subțiri. Se pun în vasul care este deja pe foc și se amestecă din nou.
Varza se călește la foc mic, amestecând din zece în zece minute. La final, se adaugă condimentul care îți transformă varza călită de post într-un preparat senzațional: cimbrul.
Te-ar putea interesa și: Secretul prin care faci cea mai gustoasă varză călită. Așa procedează și bucătarii de top