Ciorba de perișoare este una dintre cele mai îndrăgite preparate din bucătăria românească. Poate fi consumată atât dulce, cât și acrită. Playtech Știri îți arată ce ingrediente poți să folosești pentru a acri acest fel de mâncare. Când să le adaugi în preparat.
Ciorba de perișoare este, fără doar și poate, una dintre cele mai gustoase din bucătăria noastră. Românii au rămas fideli acestui tip de mâncare, care ar fi fost parte a meniului principal a trupelor de spahii ale Imperiului Otoman. Se spune că cea mai consumată ciorbă la români este chiar aceasta.
Deși o gătim foarte des, există câteva secrete de care trebuie să ținem cont pentru a ne ieși perfect. Unul dintre ele se referă la procesul de acrire a preparatului, deși nu toată lumea consumă acest fel de mâncare în formă acrită, ci și dulce.
Înainte de a vorbi despre ce ingrediente poți folosi pentru a acri ciorba de perișoare, este bine să ne amintim câteva aspecte esențiale pentru un preparat gustos. Primul este că legumele puse în apă la fiert să fie întotdeauna proaspete.
Unul dintre secretele de care ar trebui să se țină cont când se gătește acest fel de mâncare este ca în ciorbă să se adauge o mână de orez. Orezul se lasă la fiert în apă, alături de celelalte legume, astfel încât perișoarele care se adaugă ulterior să iasă moi. În caz contrar, ele nu se fiert bine.
Foarte important este și timpul de fierbere al perișoarelor, care se formează întotdeauna cu mâinile ușor umezite. În momentul în care apa în care pregătești ciorba începe să dea în clocot, adaugă perișoarele și lasă-le la fiert suficient timp pentru ca amestecul de carne să se înmoaie.
Cei mai experimentați bucătari recomandă ca perișoarele să fie fierte pentru aproximativ 20 de minute, în cazul în care se folosește orez prefiert. Altfel, perișoarele ar trebui să fie lăsate să fiarbă timp de circa 40 de minute.
Pentru a acri ciorba de perișoare, poți să folosești mai multe produse. Pe unele le poți adăuga încă de la începutul procesului de gătire, în timp ce altele se adaugă la final, pentru ca ciorba să aibă un gust savuros, iar aromele să fie desăvârșite.
Gospodinele folosesc, de obicei, borș magic sau zeamă de lămâie pentru a da gust ușor acru fierturii. Dacă folosești borș magic, fierbe-l în prealabil și adaugă-l la final în mâncare. Zeama de lămâie o poți adăuga în ciorba de perișoare odată cu condimentele.