12 feb. 2021 | 18:37

Ciorba de perișoare pufoase. Care este secretul acestei rețete delicioase

Utile
Ciorba de perișoare pufoase. Care este secretul acestei rețete delicioase
Rețetă de ciorbă de perișoare: ingrediente și mod de preparare

Ciorba de perișoare este una dintre ciorbele tipice românește. Ingredientele, îndeosebi în ceea ce privește verdețurile, diferă de la o regiune la alta. Există varianțiuni cu perișoare din carne de pui sau carne de pește, iar dacă se folosește lămâie pentru a acri zeama, denumirea i se schimbă în ciorbă ”a la grec”. Nu trebuie confundată cu supa greacă, tot cu perișoare, cunoscută sub numele de ”avgolemono”.

Rețetă de ciorbă de perișoare

Ingrediente: 

  • 250 de grame de carne tocată amestec (porc şi vită)
  • Un albuş
  • 500 mililitri de borş
  • 50 de grame de orez
  • 250 mililitri de suc de roşii
  • Un ardei kapia
  • O legătură de cimbru uscat
  • O legătură de pătrunjel proaspăt
  • O jumătate de ţelină rădăcină (200 de grame)
  • Un păstârnac
  • O rădăcină de pătrunjel
  • 3 morcovi
  • 2 cepe albe
  • Sare, piper, boia dulce

Mod de preparare: 

Umple o oală cu doi litri de apă rece și pune-o la fiert. Adaugă în apă țelina și ardeiul kapia tăiate, ceapa, morcovii, păstârnacul și rădăcina de pătrunjel întregi plus câteva crenguțe de cimbru. Asezonează după gust și lasă la fiert la foc potrivit timp de 40 de minute. În acest timp, pregătește carnea pentru perișoare. Taie o ceapă albă mărunt pune-o la călit într-o tigaie plată, în puțin ulei. Adaugă și un praf de sare, apoi, după 3-4 minute, orezul spălat și bine scurs.

Mai lasă la foc preț de 1-2 minute. Stinge ochiul aragajului și lasă să se răcească amestecul de ceapă cu orez. Presară sare, piper, boia și cimbru uscat peste carnea tocată, după gust, apoi adaugă și amestecul de orez cu ceapă. Din cantitățile menționate ies cam 20 de perișoare. Separat, într-un ibric, adu la punctul de fierbere borșul.

Între timp, verifică legumele cu o furculiță, pentru a vedea în ce stadiu de fierbere sunt. Nu trebuie fierte până la destrămare, așa că mare grijă. Adaugă în oală borșul și sucul de roșii, amestecă puțin și dă focul mic. În final, pune perișoarele și mai lasă totul la fiert timp de 20-30 de minute sau cât să fiarbă bine carnea și orezul. Înainte de a stinge focul adaugă o mână de pătrunjel tocat.

Parteneri
Cine este soția lui Mihai Gâdea. Agatha Kundri este discretă în ceea ce privește viața sa
Redactia.ro
Povestea de dragoste care a declanşat „scandalul secolului XX” la Hollywood. Ingrid Bergman și-a părăsit familia pentru Roberto Rossellini
Click.ro
Bătaie între jandarmi într-un restaurant din București. Unul dintre ei a ajuns în comă la spital
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Imaginile momentului. Cum s-a afișat fiica Ralucăi Moianu cu soțul ei. Mara a uimit pe toată lumea când a anunțat că e gravidă la 19 ani, cu un bărbat mai în vârstă
Unica.ro
Se întâmplă foarte rar. Zi cu noroc pentru toate zodiile
EVZ.ro
Ce beneficii pentru sănătate are laptele de bivoliță. De ce ar trebui să îl consumi mai des 
Spynews
Amendă de 3.000 de lei pentru românii care stau la bloc. Proprietarii de apartamente au interzis. Muți fac asta pe ascuns
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
RUSIA AMENINȚĂ DIRECT MOLDOVA! PERICOLUL este URIAȘ
Mediaflux
Alimentele care îți reglează glicemia. Vei observa o îmbunătățire majoră
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Doi concurenți au ajuns la eliminare, la Chefi la cuțite. Cine a fost salvat cu amuleta și cine a ieșit
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro