31 oct. 2022 | 14:41

Când se adaugă perişoarele în ciorbă, de fapt. E esenţial pentru a nu strica preparatul

Diverse
Când se adaugă perişoarele în ciorbă, de fapt. E esenţial pentru a nu strica preparatul
Când se adaugă perişoarele în ciorbă

Pentru cei mai mulți români, este gustul copilărei, un preparat ce ne amintește mereu de mamele și bunicile noastre. Cu toate că vorbim despre o rețetă clasică, nu înseamnă că este una simplă. De fapt, e o adevărată provocare pentru cei care nu au prea multă experiență în bucătărie. Unul dintre secretele reușitei, în acest caz, este momentul în care se adaugă perișoarele în ciorbă.

Ingrediente

Nu există mamă sau bunică în România care să nu știe să facă ciorbă de perișoare. Este un preparat gustos, sănătos, savurat de generații întregi, dar care nu este deloc ușor de învățat. Marea dificultate pentru începători o reprezintă tocmai perișoarele care nu ies de fiecare dată pufoase și gustoase. Din combinația perfectă nu pot lipsi orezul și condimentele, dar și câteva ingrediente, precum:

  • 500 de grame de carne tocată de porc (sau amestec cu vită)
  • 50 de grame de orez (aproximativ două linguri)
  • o ceapă mică tocată
  • o lingură de ulei
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • o legătură de verdeață tocată (pătrunjel verde, mărar)
  • o linguriță cimbru uscat, tocat
  • un albuș crud

Când se adaugă perişoarele în ciorbă

De cele mai multe ori, ciorba de perișoare se prepară când se fac și sarmalele, gospodinele folosind carnea rămasă în plus pentru perișoare. În condițiile în care este deja amestecată cu orez, nu mai trebuie decât să adauge restul ingredientelor. Ca să te asiguri că ies de fiecare dată pufoase după fierbere, adaugă și o lingură de ulei în compoziție.

Perișoarele se „asamblează” în timp ce zarzavaturile pentru ciorbă sunt puse pe foc. Se ia o ceapă mică, se lasă puțin la călit în ulei și se adaugă orezul ce a fost spălat și scurs bine înainte. După aproximativ un minut de stat pe foc, se dă deoparte.

Separat, într-un bol suficient de mare, se pune întreaga cantitate de carne tocată pe care o vom condimenta cu  sare, piper, boia dulce și cimbru. Se adaugă și verdeață tocată și orezul cu ceapa călite în prealabil și un albuș crud de ou.

Momentul în care se pun perișoarele în ciorbă este esențial pentru a nu strica întregul preparat. Acestea se adaugă după ce ciorba a dat deja în clocot. După în jur de 15 minute, ele ar trebui să se ridice la suprafață.

Parteneri
Cine este soția lui Mihai Gâdea. Agatha Kundri este discretă în ceea ce privește viața sa
Redactia.ro
Povestea de dragoste care a declanşat „scandalul secolului XX” la Hollywood. Ingrid Bergman și-a părăsit familia pentru Roberto Rossellini
Click.ro
Bătaie între jandarmi într-un restaurant din București. Unul dintre ei a ajuns în comă la spital
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Imaginile momentului. Cum s-a afișat fiica Ralucăi Moianu cu soțul ei. Mara a uimit pe toată lumea când a anunțat că e gravidă la 19 ani, cu un bărbat mai în vârstă
Unica.ro
Se întâmplă foarte rar. Zi cu noroc pentru toate zodiile
EVZ.ro
Ce beneficii pentru sănătate are laptele de bivoliță. De ce ar trebui să îl consumi mai des 
Spynews
Amendă de 3.000 de lei pentru românii care stau la bloc. Proprietarii de apartamente au interzis. Muți fac asta pe ascuns
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
Alimentele care îți reglează glicemia. Vei observa o îmbunătățire majoră
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Doi concurenți au ajuns la eliminare, la Chefi la cuțite. Cine a fost salvat cu amuleta și cine a ieșit
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro