Ingredientele periculoase pe care le găsești în alimente. Le consumi des, din păcate

Ingredientele periculoase pe care le găsești în alimente. Le consumi des, din păcate
Sfatul nutriționiștilor: treci pe alimente organice!

Când vine vorba de mâncare, ar trebui să fi mai atent la ingredientele periculoase pe care le găsești în alimente. Dacă nu știai, le consumi des, din păcate. Așa că, am decis să-ți spunem noi câte ceva despre aceste ingrediente. Poate după ce citești, te vei gândi mai bine la ce mănânci.

Îți propunem 9 din ingredientele periculoase pe care le găsești în alimente

Atunci când te așezi la o masă delicioasă sau dorești să te răsfeți cu o gustare gustoasă, te aștepți ca fiecare aliment să conțină o anumită cantitate de calorii, ca să nu mai vorbim de diverse substanțe nutritive.

Dar probabil că nu te aștepți ca mâncarea să conțină ingrediente toxice, ceea ce se întâmplă uneori. Fiecare proces chimic din organism depinde de consumul nostru de alimente, apă și aer.

Deoarece acest lucru este adevărat, a acorda atenție la ceea ce mâncăm este esențial pentru o sănătate bună. Problema este că a mânca bine este ușor atunci când consumăm produse proaspete.

Cu toate acestea, poate fi o provocare atunci când cumpărăm alimente procesate. Adesea, mâncăm tot ceea ce ni se prezintă în supermaketurile locale și în magazinele de tip fast-food, fără să ne facem timp să citim etichetele nutriționale. Rezultatul final este că nu știm ce mâncăm!

Există mai mult de 3.000 de aditivi chimici diferiți folosiți în procesarea alimentelor. Ni se spune că aceste substanțe chimice sunt folosite pentru a îmbunătăți alimentele, dar de multe ori ele sunt folosite pentru a deghiza alimentele.

Din păcate, mulți dintre acești amelioratori sunt, de asemenea, agenți cancerigeni cunoscuți. Consultați următoarea listă de ingrediente care s-ar putea afla în alimentele tale:

1.Îndulcitori artificiali sunt ingredientele periculoase pe care le găsești în alimente

Aspartamul este considerat a fi de departe cel mai periculos aditiv alimentar de pe piața actuală. Simptomele atribuite acestor îndulcitori includ dureri de cap severe, greață, vertij, dificultăți de vorbire, pierderi de memorie, orbire, țiuit în urechi, pierderea sau schimbarea gustului.

Principalul argument de vânzare al îndulcitorilor este acela de a ajuta la dietă, totuși, în mod ironic, cercetările sugerează că acești înlocuitori ai zahărului fac puțină diferență în bătălia pentru îngrășare. Evitați îndulcitorii artificiali și treceți la forme alternative de zahăr, cum ar fi mierea, etc.

2.Glutamat monosodic este la fel de periculos ca orice altă substanță

Folosit ca potențiator de aromă, glutamatul monosidic are excitotoxină, o substanță care poate supraexcita și deteriora celulele.

3. Transfații fac parte din ingredientele periculoase pe care le găsești în alimente

Numeroase studii arată că grăsimile transfaste cresc nivelul de colesterol și cresc riscul de atac de cord, boli de inimă și accidente vasculare cerebrale.

4.Coloranți alimentari obișnuiți inamicul sănătății

Coloranții artificiali pot contribui la probleme de comportament la copii și au fost implicați în reducerea semnificativă a IQ-ului.

5. Sulfitul de sodiu, regăsit în ingredientele periculoase pe care le găsești în alimente

Acesta este un conservant utilizat în alimentele procesate persoanele sensibile la sulfitul de sodiu pot avea dureri de cap, probleme respiratorii și erupții cutanate.

6.Hidroxianisol butilat și hidroxitoluen butilat trebuie evitat

Sunt conservanți care afectează sistemul neurologic, modifică comportamentul și au potențialul de a provoca cancer.

7.Dioxid de sulf, regăsit în prelucrarea zahărului

Aditivii pe bază de sulf sunt toxici, iar în Europa au fost interzise în fructele și legumele crude. Reacțiile adverse includ probleme bronșice, tensiune arterială scăzută și șoc anafilactic.

Prelucrarea zahărului alb lasă, de asemenea, reziduuri de sulf. Alegeți zahăr alb fără sulf dacă preferați varianta rafinată.

8.Bromat de potasiu unul din ingredientele periculoase pe care le găsești în alimente

Un aditiv care este folosit pentru a crește volumul în unele pâini. Se știe că provoacă cancer la animale și chiar și o cantitate mică poate crea probleme la oameni.

Potențialele riscuri pentru sănătate ale acestor ingrediente chimice sunt amplificate de faptul că nimeni nu știe ce se întâmplă atunci când toate sunt combinate în cocktailul chimic pe care majoritatea oamenilor îl consumă zilnic.

9.Sirop de porumb cu conținut ridicat de fructoză, trebuie evitat cu orice preț

Siropul de proumb cu fructoză crește nivelul colesterolului cu lipoproteine cu densitate scăzută, sau nivelul colesterolului rău, și contribuie la apariția diabetului.

Concluzie

Evitarea substanțelor chimice din dieta noastră nu este chiar atât de dificilă. Citirea etichetelor este unul dintre cele mai utile lucruri pe care le puteți face.

Dacă lista de ingrediente de pe ambalaj este la fel de lungă ca brațul tău, probabil că nu este o idee bună să mănânci acel aliment anume.

Dacă literele de tipar sunt atât de mici, încât ai nevoie de o lupă sau dacă lista este ascunsă în mod ingenios sub o clapetă a ambalajului, trebuie să te întrebi ce se ascunde.

O alegere înțeleaptă este să sprijiniți alimentele organice și pe cele cât mai apropiate de starea lor naturală.

Urmăriți Playtech.ro și pe