Majoritatea oamenilor preferă să mănânce dimineața ceva sărat. De cele mai multe ori gospodinele prepară pentru toți cei dragi o omletă sățioasă și plină cu diverse ingrediente precum: roșii, bucăți de șuncă, ciuperci ori spanac. Indiferent de cum alegi să o faci, aceasta trebuie să iasă neapărat pufoasă. Textura sa este foarte importantă. Bucătarii au descoperit cum să o gătească perfect cu ajutorul unui ingredient. Ce trebuie neapărat să pui în ouăle bătute?
Fiecare persoană are propria rețetă de omletă. Unii o fac fină și întinsă ca o clătită, alții o gătesc foarte puțin și o amestecă de câteva ori cu o spatulă, timp în care câțiva o prepară în mod țărănesc.
Multe persoane consumă acest gen de preparat la prima masă a zilei alături de legume, brânzeturi și diverse mezeluri. De asemenea, poți să adaugi în interiorul ei ciuperci, sos pesto (verde sau roșu), spanac, șuncă sau roșii și cașcaval.
Pentru ca ea să iasă pufoasă și extrem de aromată, este util să folosești iaurt. Majoritatea bucătarilor adaugă peste ouă 50 de ml de iaurt de băut sau două linguri de smântână grasă. O rețetă clasică și simplă arată astfel:
ouă – 4 bucăți,
ceapă verde – câteva fire,
cașcaval sau brânză tare – 50 de grame,
iaurt de băut – 50 ml,
ulei de floarea soarelui – pentru prăjit,
sare, piper negru – după gust.
Combină ouăle cu sare și piper și amestecă totul bine cu un tel sau o furculiță. Adaugă iaurtul sau smântâna și bate încă puțin ingredientele. Brânza se dă prin răzătoarea medie și se adaugă peste ouă alături de ceapă verde tocată mărunt. Încinge o tigaie cu ulei de floarea soarelui, toarnă amestecul de ouă în tigaie și acoperă tigaia cu un capac mare.
Acum este util să reduci focul la mic și să gătești omleta pentru 5-7 minute. Poți să amesteci în ea pentru a o face zdrențe sau să o lași plată ca o foaie de clătită. În cazul în care vrei să îi dai un plus de prospețime, specialiștii recomandă să tai câteva frunze de pătrunjel sau să toci puțin mărar pe care să îl presari la final în fiecare porție.
Aceasta se combină perfect cu șuncă slabă, brânză de calitate și o salată cu roșii, castraveți și ardei verzi sau ceapă. Există nenumărate moduri în care poți să o consumi la prima masă a zilei ca să îți țină de foame până la prânz.