Lidia Fecioru îţi spune reţeta secretă care te scapă de ameţeli. Acestea sunt ingredientele din bucătărie pe care bioenergoterapeutul le recomandă dacă suferi de această afecţiune care îţi dă viaţa peste cap.
Dacă te confrunţi cu ameţeli, însă nu doreşti să apelezi la medicamente, poţi oricând opta pentru o variantă naturală. Aceste ingrediente din bucătărie de scapă imediat de ameţeli. Este reţeta secretă a Lidiei Fecioru. Aceasta a dezvăluit-o, de curând, la “Leacul zilei”, emisiune difuzată de Antena3. Cu doar trei produse, scapi de problema atât de sâcâietoare şi care îţi poate afecta rutina zilnică.
”Leacul e foarte simplu pentru cei care au gălăgie în cap, amețeli și au un șuierat în urechi, pierderi de echilibru și împotriva îmbătrânirii creierului. Rețeta e foarte simplă: se iau 100 de grame de usturoi pe care îl dăm prin mașina de tocat, punem într-un borcan, apoi punem vodka deasupra sau spirt/alcool 40 de grade, 50 grame de miere și 30 miligrame de tinctură de propolis de 20%.
Toate le punem 10 zile la întuneric, într-un borcan, amestecate bine. Se iau câte 10 picături de 3 ori pe zi cu jumătate de oră înainte de masă. Se poate prelungi până la 3 luni, cu pauză. Sunt foarte bune pentru tot ce înseamnă vertijuri, amețeli. E o rețetă foarte simplă!”, a spus bioeneroterapeutul.
Iubit de români şi folosit în cantităţi destul de mari în mâncare, usturoiul este un adevărat miracol pentru sănătate. Specialiştii în produse naturale spun că efectele sale sunt extraordinare pentru organism. În primul rând, combate infecţiile respiratorii datorită proprietăţilor antibiotice. De asemenea, compuşii aromatici reduc tensiunea arterială prin dilatarea vaselor de sânge şi prin deschiderea şi relaxarea circulaţiei.
Sucul de usturoi s-a dovedit, de-a lungul timpului, minunat pentru tratarea fungiilor. Astfel, este utilizat cu încredere de persoanele care suferă de infecţii cutanate şi fungice ale pielii. Mai mult, acest condiment ajută la reglarea colesterolului. Conform experţilor, acesta îmbunătăţeşte funcţia ficatului, esenţial în menţinerea trigloceridelor la un nivel optim.
Mai mult, usturoiul oferă organismului multe alte substanțe nutritive, în special vitamina C și B1, dar și mineralele precum cuprul și seleniul şi combate oboseala. Astfel, performantele fizice sunt mărite.
Un lucru important de reţinut este că acesta nu trebuie consumat în exces. Medicii nu recomandă mai mult de un căţel pe zi.