Rețeta uimitoare este veche de 5.000 de ani și poate fi utilizată pentru tratarea unui număr mare de boli. De altfel, această metodă miraculoasă a călugărilor tibetani este atât de puternică încât poate fi utilizată o dată la cinci ani.
Astfel, ingredientul principal este usturoiul, datorită proprietăților sale antiseptice și antivirale, notează www.healthyfoodhouse.com.
Ingrediente:
Se curăță și se toacă usturoiul și apoi se amestecă cu alcool. Se tornă mixtura într-o sticlă sterilizată și se lăsă la macerat pentru zece zile. După această perioadă, se strecoară lichidul, apoi se turnă înapoi în sticlă. Se păstrează în frigider pentru alte câteva zile.
Această cantitate de amestec este suficientă pentru 12 zile. Înainte de mic dejun, prânz și cină ar trebui să se consume un pahar de apă cu câteva picături de mixtură. Totuși, înainte de micul dejun se recomandă să se utilizeze o singură picătură.
Acest remediu natural este unul foarte puternic și de aceea poate fi folosit în tratamentul pentru impotență, sinuzită, hipertensiune, artrită, reumatism, ateroscleroză, boli de plămâni, gastrită și hemoroizi. Mai mult, amestecul stimulează metabolismul, îmbunătățește vederea și auzul și este eficient în procesul de slăbire.
Usturoiul este unul dintre cele mai populare condimente. De asemenea, el este și un antibiotic puternic, dar si un reglator al colesterolului. De asemenea, usturoiul este și unul dintre cele mai utilizate și mai cercetate condimente. Astfel, mii de studii au fost intreprinse cu privire la usturoi și alicină, dar și asupra efectelor sale asupra sistemului cardiovascular, asupra infecțiilor, asupra sistemul respirator, a zahărului din sânge, dar și multe altele.
Proprietățile sale antibiotice îl fac util pentru infecțiile de la nivelul gâtului și în amigdalită. Mai mult, compușii aromatici din usturoi lucrează în organism așa cum și alti anenti aromatici o fac, dilatând vasele de sânge, și deschizând și relaxând circulația. Sucul de usturoi proaspăt poate să inhibe dezvoltarea fungiilor. El este utilizat un timp îndelungat ca tratament tipic pentru infecțiile cutanate și fungice ale pielii. Usturoiul mai are și capacitatea de a îmbunătăți funcția ficatului, care este esențială în menținerea sănătoasa atat a colesterolului, dar și a trigliceridelor din organism. De menționat este că usturoiul își datorează majoritatea proprietăților sale medicinale compușilor sulfurici alicină și ajoena.
Alicina este un compus organosulfuros și este cel mai benefic organismului. Ajoena este derivată din alicină și are rolul de a subtia sângele și de a scadea lipidele din organism.