Un desert perfect pentru vară este o celebră rețetă dulce franțuzească. Cum să prepari acest fel pentru ca toți invitații tăi să te laude la sfârșitul fiecărei mese? Este un secret cunoscut de cei mai mari bucătari.
Toată lumea cauză rețete cu care să-i impresioneze pe cei dragi și care să fie perfecte pentru vară. Desigur că e greu să le împaci pe amândouă, mai cu seamă în sezonul rece când ți-e poftă de ceva dulce, dar nu vrei să îți pice greu din cauza căldurii.
Este destul de ușor să îl prepari pentru că un pas important este să adaugi ingredientele umede și să le omogenizezi bine. Un secret constă în alegerea unor fructe proaspete care să-ți ofere o aromă delicioasă.
Desertul este unul dens, așa că trebuie să ai grijă la temperatură și timpul petrecut la cuptor. De asemenea, poți să schimbi fructele-vedetă și să o faci cu vișine, piersici sau să o faci un pic mai exotică și să îi pui rodii.
500 g cirese
240 ml lapte
130 g faina
100 g zahar
50 g unt topit
4 oua
2 pliculete zahar vanilat
putina sare
Calorii: 249kcal
Glucide: 39g
Proteine: 6g
Grasimi: 8g
Grasimi saturate: 5g
Colesterol: 98mg
Sodiu: 89mg
Potasiu: 226mg
Fibre: 2g
Zahar: 24g
Vitamina A: 365IU
Vitamina C: 4.4mg
Calciu: 58mg
Fier: 1.4mg
Aprinde cuptorul la 180 de grade Celsius, unge o tavă dorită cu unt și presară o lingură de zahăr tos pe tot diametrul ei. Pasul următor trebuie să aibă în prim-plan fructele pe care le speli bine, le cureți și le dai sâmburii jos, dacă păstrezi rețeta cu cireșe.
Mixează toate ingredientele și toarnă aluatul din ouă, făină, zahăr, apă și esențe și pune-l peste fructe. Dă tava la cuptor pentru 30-35 de minute până când prăjitura este bine închegată.
Clafoutis se poate servi rece sau cald, dar este perfect să îl lași 10 minute la temperatura camerei după ce îl scoți din cuptor și să te pui pe mâncat. Poți să te bucuri de el și a doua zi, dar ai grijă să îi pui deasupra o foaie de copt tip pergament ca să nu ia mirosurile altor alimente și să nu se usuce în totalitate.