15 iul. 2021 | 14:52

Clafoutis cu cireșe, rețeta perfectă pentru vară. Ingredientul secret care o face delicioasă

Utile
Clafoutis cu cireșe, rețeta perfectă pentru vară. Ingredientul secret care o face delicioasă
Rețetă pentru Clafoutis cu cireșe

Un desert perfect pentru vară este o celebră rețetă dulce franțuzească. Cum să prepari acest fel pentru ca toți invitații tăi să te laude la sfârșitul fiecărei mese? Este un secret cunoscut de cei mai mari bucătari.

Rețetă pentru clafoutis cu cireșe

Toată lumea cauză rețete cu care să-i impresioneze pe cei dragi și care să fie perfecte pentru vară. Desigur că e greu să le împaci pe amândouă, mai cu seamă în sezonul rece când ți-e poftă de ceva dulce, dar nu vrei să îți pice greu din cauza căldurii.

Este destul de ușor să îl prepari pentru că un pas important este să adaugi ingredientele umede și să le omogenizezi bine. Un secret constă în alegerea unor fructe proaspete care să-ți ofere o aromă delicioasă.

Desertul este unul dens, așa că trebuie să ai grijă la temperatură și timpul petrecut la cuptor. De asemenea, poți să schimbi fructele-vedetă și să o faci cu vișine, piersici sau să o faci un pic mai exotică și să îi pui rodii.

  • Ingrediente

500 g cirese
240 ml lapte
130 g faina
100 g zahar
50 g unt topit
4 oua
2 pliculete zahar vanilat
putina sare

  • Nutriție de porție pentru o bucată

Calorii: 249kcal
Glucide: 39g
Proteine: 6g
Grasimi: 8g
Grasimi saturate: 5g
Colesterol: 98mg
Sodiu: 89mg
Potasiu: 226mg
Fibre: 2g
Zahar: 24g
Vitamina A: 365IU
Vitamina C: 4.4mg
Calciu: 58mg
Fier: 1.4mg

Mod de preparare

Aprinde cuptorul la 180 de grade Celsius, unge o tavă dorită cu unt și presară o lingură de zahăr tos pe tot diametrul ei. Pasul următor trebuie să aibă în prim-plan fructele pe care le speli bine, le cureți și le dai sâmburii jos, dacă păstrezi rețeta cu cireșe.

Mixează toate ingredientele și toarnă aluatul din ouă, făină, zahăr, apă și esențe și pune-l peste fructe. Dă tava la cuptor pentru 30-35 de minute până când prăjitura este bine închegată.

Clafoutis se poate servi rece sau cald, dar este perfect să îl lași 10 minute la temperatura camerei după ce îl scoți din cuptor și să te pui pe mâncat. Poți să te bucuri de el și a doua zi, dar ai grijă să îi pui deasupra o foaie de copt tip pergament ca să nu ia mirosurile altor alimente și să nu se usuce în totalitate.

Parteneri
Ce au putut să scrie kosovarii după ce UEFA a dat decizia în cazul meciului România - Kosovo
Redactia.ro
Preparatul biblic care e la mare căutare în zilele noastre. Această mâncare simplă, dar plină de savoare, a devenit o vedetă culinară
Click.ro
Ce spun ucrainenii despre încheierea războiului. Sondajul care contrazice ce se știa până acum
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Revenire de senzație în Las Fierbinţi. E o vedetă iubită de milioane de români
EVZ.ro
Cum se prepari kebab de pui cu sos după rețeta lui Chef Janni Alexandridis. Prânzul va fi delicios pentru toată familia
Spynews
Tragedie dublă în lumea muzicii. Legendele s-au stins unul după celălalt
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
S-a ANUNȚAT OFICIAL cu cât CRESC pensiile de la 1 ianuarie 2025. Se ÎNMULȚEȘTE cu numărul de PUNCTE
Mediaflux
Încă un membru al trupei legendare Bee Gees a murit în mai puțin de o săptămână. Fanii din toată lumea sunt în doliu
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum va fi vremea în perioada 21 noiembrie - 16 decembrie 2024. Se anunță temperaturi scăzute
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro