11 iul. 2021 | 12:20

Cum face Sorin Bontea pește cu legume. Rețeta secretă a juratului Chefi la Cuțite

Monden
Cum face Sorin Bontea pește cu legume. Rețeta secretă a juratului Chefi la Cuțite
Cum face Sorin Bontea pește cu legume

Sorin Bontea a împărtășit cu fanii săi una dintre cele mai gustoase rețete pe bază de pește. Este vorba despre o rețetă de pește cu legume. Iată cum se prepară:

Cum face Sorin Bontea pește cu legume

Ingrediente necesare:

pește (cod alb)
doi căței de usturoi
ulei de măsline
ciuperci shiitake
porumb
sparanghel
mazăre chinezească
făină
sare și piper

Mod de preparare:

Ca să prepari această rețetă, ai nevoie de două tigăi. Într-o tigaie vei pregătit legumele, iar în cealaltă tigaie vei pregăti bucățile de cod. Se taie doi căței de usturoi cu rondele, se pun în tigaie, după care se adaugă ulei de măsline.

Peste legumele din tigaie se adaugă piper și sare, în funcție de gust. Legumele se fac destul de repede, dar în acest timp tu poți pregăti peștele. Se încinge tigaia cu ulei de măsline și se pune un cățel de usturoi. Se dă peștele prin făină pentru că e un pește destul de sensibil și se desface ușor.

Se lasă peștele un minut, un minut și jumătate pe fiecare parte, apoi se bagă la cuptor pentru circa două minute cele două bucăți de pește. De precizat este că cuptorul trebuie preîncălzit la 180 de grade. Iar partea finală este și cea mai ușoară, și anume, platingul. Se aranjează legume în așa fel în cât farfuria să fie cât mai frumoasă și se pun bucățile de pește pe deasupra.

De menționat este că peștele cu legume se consumă cât e cald, nefiind necesar vreun sos special, iar asta pentru că legumele au propriul lor suc. Preparatul culinar al lui chef Sorin Bontea poate fi acompaniat de o muzică relaxantă și de un vin alb.

Sorin Bontea a pornit de jos

Sorin Bontea este unul dintre cei mai renumiți chefi din România. El este jurat la emisiunea de succes Chefi la cuțite. Însă viața lui nu a fost întotdeauna una ușoară. Copilăria sa nu a fost lipsită de greutăți, însă a găsit mereu puterea de a depăși obstacolele.

”N-am crescut în puf. Absolut deloc. Patru frați. Nu am crescut pe genul, bă, le-am avut pe toate. Am muncit din greu și condiții grele, am plecat de acasă, am făcut armată. Am trecut prin multe și nu mi s-a părut foarte greu. Era obositor că nu duceam. Mie îmi place să mă bucur de lucruri.

Adică, în orice mai găsesc ceva să râd. De-asta încerc să găsesc lucrurile bune cam prin orice”, a declarat Sorin Bontea, conform wowbiz.ro.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Capital.ro
Situația în care șoferii care produc un accident rutier pot pleca de la locul faptei | Momentul când trebuie raportat un accident
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro