Informații de ultimă oră despre Nicolae Botgros. Artistul a suferit complicații din cauza virusului

Informații de ultimă oră despre Nicolae Botgros. Artistul a suferit complicații din cauza virusului
Noutăţi despre starea de sănătate a dirijorului Nicolae Botgros

Nicolae Botgros, în vârstă de 67 de ani, a fost diagnosticat, în urmă cu mai bine de o săptămână, cu noul coronavirus, acesta fiind transportat în stare gravă la Institutul de Medicină de Urgență din Chișinău. Ministrul Sănătăţii din Republica Moldova a făcut declaraţii de ultimă oră legate de starea de sănătate a celebrului dirijor!

Noutăţi despre starea de sănătate a lui Nicolae Botgros

În urmă cu mai bine de o săptămână, maestrul Nicolae Botgros era internat în stare gravă la Institutul de Medicină de Urgență din Chișinău, acesta suferind mai multe complicaţii. Din fericire, apar primele veşti bune. Conform ministrului Sănătăţii din Republica Moldova, Viorica Dumbrăveanu, liderul Orchestrei Naţionale de Muzică Populară Lăutarii începe să își revină. Desigur, acesta încă se află în spital, sub atenta supraveghere a doctorilor.

De asemenea, se pare că medicii sunt în permanenţă în legătură cu Spitalul Universitar din Paris pentru a-i oferi artistului un tratament corespunzător. Corneliu Botgros, fiul dirijorului, a precizat că mai mulți artiști din orchestra pe care tatăl său o dirijează au luat SARS-COV-2.

“Mai mulţi din orchestră sunt testaţi pozitiv. Tata tot e la spital, starea de sănătate e stabilă, dar are nişte complicaţii. Multe nu ştiu pentru că ei sunt izolaţi acolo, fără telefoane şi vorbim uneori cu şeful secţiei”, a declarat acesta.

Orchestra Naţională de muzică populară Lăutarii a fost fondată în anul 1970, de către interpretul Nicolae Sulac, Nicolae Botgros fiind la vremea respectivă violinist. Talentul său l-a ajutat să devină dirijorul celebrei formaţii.

Noutăţi despre starea de sănătate a dirijorului Nicolae Botgros
Noutăţi despre starea de sănătate a dirijorului Nicolae Botgros

Coronavirus în Republica Moldova

Cu o populaţie de peste 3.5 milioane de locuitori, Republica Moldova a înregistrat până astăzi, 6 noiembrie 2020, 79.566 de cazuri de coronavirus. Dintre acestea, 1.866 de persoane au decedat şi alte 776 se află internate la Terapie Intensivă. Din păcate, numărul de cazuri noi este în creştere, ieri depăşindu-se pragul de 1.000 de îmbolnăviri.

Măsuri de siguranţă luate de autorităţi pentru oprirea răspândirii coronavirusului:

  • Interzicerea aflării în locurile publice (păduri, parcuri, alei, plaje etc.), în grupuri mai mari de 3 persoane;
  • Interzicerea aflării persoanelor în vârstă de peste 63 (șaizecișitrei) ani, în afara domiciliului și în spațiile publice fără necesitate stringentă, cu excepţia: (i) deplasărilor în interes de serviciu, atunci când activitatea nu poate fi desfăşurată la distanţă; (ii) deplasărilor pentru asigurarea cu produse alimentare; (iii) deplasarea pentru asistenţă medicală, ce nu poate fi amânată; (iv) deplasarea pentru alte motive justificate şi care nu poate fi amânată;
  • Interzicerea aflării pe terenuri de joacă pentru copii, terenuri sportive, parcuri de distracții și zone de agrement;
  • Interzicerea desfășurării activităților, cu prezența spectatorilor, în incinta teatrelor, cinematografelor, sălilor de concerte.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI